STIRI IT

Sony se apuca de produs SSD-uri

Sony a inceput sa faca experimente cu extinderea intr-un nou segment de piata, cel al solutiilor de stocare dedicate utilizatorului de rand, sub forma de SSD-uri.

Compania a dezvaluit propria serie de SSD-uri, numita Sony SLW-M, care include variatiile SLW-MG2 de 240GB si SLW-MG4 de 480GB. Acestea au o viteza maxima de scriere de pana la 560MB/s si o viteza maxima de citire de pana la 560MB/s, folosindu-se de conectorul standard SATA 3.

Daca va intrebati cumva ce tehnologie au la baza aceste SSD-uri, atunci raspunsul este destul de simplu: Nimic marca Sony. SSD-urile sunt bazate pe memorie TLC NAND produsa de Toshiba, un buffer DDR3 produs de Nanya, iar pe partea de controller si design se foloseste de tehnologie Phison. Mai exact, de un controller Phison PS3110-S10.

sony ssd

SSD-urile chiar vin la pachet cu software de management marca Phison, redenumit Sony SSD ToolBox.

Produsele sunt initial disponibile doar in Asia, cu o posibilitate ca acestea sa fie lansate si in restul lumii daca vor avea tractiune pe piata. Nu cunosc preturile pentru Asia, dar probabil vor fi diferite in Europa.

Fiind vorba de SSD-uri in esenta facute din aceleasi componente si cu acelasi design ca multe altele aflate acum pe piata, pare probabil ca Sony nu incearca sa domine in vreun fel segmentul spatiilor de stocare. Totusi, daca noile revizii de Playstation 4 vor veni la pachet cu un SSD, nu ar fi o mare surpriza.

[Anandtech]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close