MORE

Sony propune stocare de 185TB pe…banda magnetica

Nu, nu am gresit titlul! Sony propune stocare pe unitati cu banda magnetica ce pot ajunge pana la 185 de Terra.

Pentru cei mai tineri dintre voi, care nu au luat contact decat cu discuri si alte metode de stocare moderne, in anii 80 casetele cu banda magnetica erau considerate o adevarata revolutie, iar astazi, se pare ca aceasta revolutiie mai are inca un cuvant de spus. Sony se lauda ca a reusit imposibilul, folosind benzi magnetice miniaturale la nivel nanometric, ce pot stoca mai multa informatie decat orice hard de pe piata.

Sony a reusit asta optimizand distributia de ioni de argon pe pelicula, creand astfel materialul magnetic. Producand astfel o „banda” de 74 ori mai densa decat ceea ce exista in anii 70 – 80. In cuvinte simple, au reusit sa faca banda magnetica sa stocheze mai multe informatii: pana la 185TB, lucru care ne face sa ne uitam cu alti ochi la un hard de 5 Terra traditional, care brusc nu ne mai apare ca o reusita tehnologica.

Din pacate aceasta metoda de stocare nu este asteptata pe PC-urile noastre de acasa, fiind dedicata Super Computerelor si distribuitorilor de continut, acestia avand nevoie de capabilitati de stocare din ce in ce mai mari, in conditiile in care un banal film HD poate ocupa si 20GB in functie de compresie. Asta nu inseamna ca Sony nu se vor intrebuinta intr-un final sa aduca pe piata larga tehnologia, cand aceasta va deveni mai putin costisitoare si evident mai sigura, dezavantajul benzii magnetice fiind ca… se demagnetizeaza. Si daca nu vei fi nevoit sa folosesti un creion sau un pix ca s-o „bobinezi” (cei mai varstnici vor intelege gluma).

Articole asemanatoare

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button