GamingPC&ConsolesRSS PaginaDeMedia

Sony are probleme legale din cauza monopolului impus de PlayStation Store

Compania Sony Interactive Entertainment a fost dată în judecată de mai mulți utilizatori de PlayStation din cauza tacticilor de monopol pe care le-a implementat în magazinul online al consolei de jocuri. Conform unui raport de la Bloomberg, problema vine de la faptul că singurele jocuri în format digital pe care le poți cumpăra pentru PlayStation, sunt disponibile doar în magazinul oficial.

În urmă cu doi ani, Sony a interzis vânzarea de jocuri în format digital de către alți retaileri, astfel PlayStation Store este singurul loc din care poți cumpăra aceste titluri. Problema cu această decizie este că prețurile practicate în magazinul virtual al consolelor, ajung adesea să fie mult mai mari: cu până la 175% mai mari în unele cazuri.

Monopolul impus de Sony îi permite să practice prețuri supracompetitive pentru jocurile digitale de PlayStation. Aceste prețuri sunt simțitor mai mari decât în cazul jocurilor fizice, care sunt disponibile într-o piață competitivă și cu mult mai mari decât al jocurilor în format digital care ar fi disponibile în oferta altor retaileri.

Utilizatorii de Sony PlayStation 5 Digital sunt cei mai afectați

La început nu a reprezentat o problemă atât de mare, dar pe măsură ce pandemia de COVID-19 și-a făcut simțită prezența și activitățile de toate felurile s-au mutat în online, oamenii au început să privească decizia Sony cu ochi răi. Fiind limitați când vine vorba de cumpărat jocuri fizice, gamerii au început să caute prin magazinul PlayStation Store și au fost întâmpinați cu oferte nu prea atractive. Adevărata problemă am văzut-o odată cu lansarea noului PlayStation 5. Consola este grozavă pentru ce oferă, doar că există și o variantă digitală care costă cu 100 de euro mai puțîn decât varianta cu Blu-Ray integrat. Asta înseamnă că tot ce vei putea cumpără pentru această consolă trebuie să provină din PS Store, iar Sony își poate alege prețurile fără a exista un factor extern care să le tragă in jos.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button