TECHTech&ITTelefoane

Sony prezintă noul senzor pentru camerele telefoanelor cu 48 MP

Sony a introdus recent cel mai recent senzor de imagine CMOS pentru smartphone-uri. Se numește IMX586 și are 48 de megapixeli, fiecare având dimensiuni de numai 0,8 μm, așezat pe o unitate de tip 1/2. Acesta va ajunge în următoarele telefoane încă din luna septembrie a acestui an.

Sony a declarat într-un comunicat de presă că numărul crescut de pixeli va permite fotografii de înaltă calitate chiar și atunci când dispozitivele utilizează zoom digital. Modelul IMX586 implementează matricea de pixeli Quad Bayer de 2×2 pixeli. Acest lucru înseamnă că, în cele mai multe cazuri, matricea va uni patru pixeli împreună, obținând astfel echivalentul unui senzor de 12MP cu pixeli mari de 1,6 μm.

În esență, acesta este succesorul senzorului de 40MP din interiorul lui Huawei P20 Pro, care de asemenea folosește un aranjament Quad Bayer.

Compania spune că atât rezoluția, cât și dimensiunea pixelilor sunt primele din lume.

Sony Corporation a anunțat lansarea viitorului senzor de imagine CMOS IMX586 pentru camerele telefoanelor inteligente. Noul senzor dispune de 48 megapixeli efectivi, numărul maxim de pixeli din industrie. Produsul nou a obținut o dimensiune a pixelilor ultra-compactă de 0.8 μm, ceea ce face posibilă ambalarea a 48 de megapixeli efectivi pe o unitate de tip 1/2 (8,0 mm diagonală), oferind astfel imagini îmbunătățite pe camerele telefoanelor.

Problema este că densitatea mare a pixelilor în combinație cu lumina slabă de obicei generează mult zgomot pe fundalul fotografiilor. Sony susține totuși că a rezolvat problema cu acest ultim senzor.

Noul senzor utilizează matricea de filtre a culorilor Quad Bayer, unde 2×2 pixeli adiacenți sunt în aceeași culoare, făcând posibilă fotografierea cu sensibilitate ridicată. În timpul fotografierii la lumină redusă, se adaugă semnale de la cei patru pixeli adiacenți, ridicând sensibilitatea la un nivel echivalent cu cel al pixelilor de 1,6 μm (12 megapixeli), rezultând imagini strălucitoare și zgomot redus.

Bineînțeles, fiind vorba de Sony, nu ne mai surprinde nimic. Pentru că… Sony.

Primul telefon cu camera de 48 MP va fi probabil Xperia XZ3, așteptat să fie prezentat la IFA 2018, deși unele zvonuri sugerează că acest model ar putea avea aceeași configurație ca Xperia XZ2 Premium.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button