GamingPC&ConsolesTech&IT

Sony pregateste o noua generatie de console

Sony a indicat că se află în mijlocul creării unui follow-up la PlayStation 4. Vorbind într-un interviu acordat publicatiei Financial Times, președintele companiei, Kenichiro Yoshida, a spus: „în acest moment, ceea ce pot afirma este că e necesar să avem un next-generation hardware„, dar s-a oprit fără să spună că un PlayStation 5 este în curs de dezvoltare.

Declarația nu este chiar o surpriză, având în vedere că Sony se gândește în mod constant la un nou hardware și că o noua varianta PlayStation este garantată de succesul lui PS4.

PS4 are acum cinci ani, fiind lansat în 2013 și, conform traditiei, platformele Sony au un ciclu de viață de aproximativ șase ani. Aceasta a fost diferența dintre PlayStation-ul original și PlayStation 2. La șase ani de la lansarea PS2, a fost lansat PlayStation 3, urmandu-l PS4 după șapte ani. Cu toate acestea, tehnologia GPU și CPU avansează mai rapid decât oricând, așa cum este si viteza internetului. În plus, modul în care conținutul este livrat și consumat s-a schimbat semnificativ și este pe punctul de a se modifica din nou, cu mari schimbari în privinta jocurilor de streaming.

Dezvoltatorii, între timp, par să se gândească deja la un nou hardware. La E3 2018 Bethesda a anunțat Starfield, un nou joc creat de echipa din spatele The Elder Scrolls. Într-un interviu, directorul companiei Bethesda Game Studios, Todd Howard, a spus că echipa se gândește la cea mai bună modalitate de a-și realiza viziunea pentru Starfield și, dacă este necesar, va renunța la lansarea pe PS4 și Xbox One pentru a realiza acest lucru. Bethesda a confirmat, de asemenea, că un nou titlu Elder Scrolls era pe drumul spre E3 2018. Cu toate acestea, nu a menționat pe ce platforme e în curs de dezvoltare.

Bethesda este unul dintre studiourile care a fost informat despre planurile companiei Sony. Directorul executiv, Pete Hines, a declarat în septembrie că știe „unele lucruri” legate de un nou hardware, atât de la Sony, cât și de la Microsoft, dar nu a oferit informații suplimentare.

În plus, CD Projekt Red s-a dovedit a fi sfios cu detaliile referitoare la platformele pe care va fi disponibil Cyberpunk 2077. Cu siguranta, secventa de gameplay pe care a arătat-o se simte a fi next gen, mai ales dacă acel nivel de calitate va fi extrapolat într-o lume deschisă mai mare.

Deși nu există detalii de la Sony cu privire la hardware-ul său de noua generație, in interviu se afirma ca „cei din industria de editare a jocurilor, cunoscând planurile Sony pentru o consolă viitoare spun că aceasta nu ar reprezenta o indepartare majoră de PS4 și că arhitectura fundamentală ar fi similară.

În mai 2018, directorul pentru PlayStation al companiei Sony, John Kodera, a declarat că aceasta „va folosi următorii trei ani pentru a pregăti următorul pas, pentru a se mobiliza, astfel încât să putem înainta cat mai mult spre viitor„. Acest lucru ar însemna că noul echipament ar putea fi lansat cel mai devreme în 2021.

Până în prezent există două revizii ale modelul original PS4. Deși PS4 Slim a împachetat același hardware într-un format mai mic, hardware-ul PS4 Pro e recomandat pentru suportul de ieșire de 4K. Microsoft, între timp, a lansat același număr de revizii cu Xbox One, Xbox One S și Xbox One X.

La rândul său, Microsoft face eforturi pentru a diversifica dispozitivele pe care pot fi jucate jocurile sale. Deși în prezent permite redarea unor jocuri pe Xbox One și pe PC prin intermediul programului său Xbox Play Anywhere, noul Project xCloud tinteste puternic dispozitivele mobile. Un nou hardware pentru jocuri de la Microsoft este destul de cert, la fel ca o nouă consolă PlayStation, insa compania nu a precizat o eventuala data de lansare pentru aceasta.

În noiembrie, Microsoft va găzdui XO18, un eveniment descris ca „o sărbătoare globală a tuturor lucrurilor Xbox„. Poate că vom avea cu aceasta ocazie o perspectivă mai aprofundată asupra planurilor sale.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. degeaba avanseaza gpu si cpu ca jocuriile tot cam la fel cer, primele 4 nuclee sunt importante…
    cu un intel seria 4 adica 4770 si cu 8-10gb ram poti juca ORICE JOC LA MAXIM alaturi de o placa video ok… iar seria 4 de la intel are aproximativ 5 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button