GamingRSS PaginaDeMedia

Sony ar fi luat în calcul introducerea serviciului PlayStation Now pe telefoane

Se pare că Microsoft nu este singurul dezvoltator chitit pe ideea de a-și aduce divizia Xbox și pe smartphone-uri. Ceea ce reiese dintr-un document scăpat pe fundalul conflictului dintre Epic și Apple ar putea fi/ar fi putut fi răspunsul japonezilor de la Sony pentru versatilitatea serviciilor Xbox.

Apple a aflat că Sony vrea să testeze ideea unei extensii pentru telefoane a lui PlayStation Now încă din 2017. În teorie, stadiul inițial al proiectului ar urma să ofere posibilitatea pentru streaming-ul a peste 450 de jocuri de PlayStation 3, ca mai apoi să facă loc și pentru titlurile destinate lui PlayStation 4.

Sony PlayStation Now

PlayStation Now își planifică un viitor ambițios

Apple a adus vorba despre această variantă de PlayStation Now pe vremea când încă lucra la Apple Arcade. Deci nu este clar stadiul actual în care se află proiectul japonezilor. Nu există nici vreun motiv concret pentru care Sony încă nu a implementat oficial această funcționalitate. Probabil ar fi vorba despre limitările tehnologice în ceea ce privește adaptarea unor titluri pentru console astfel încât să fie compatibile touch screen și cu un layout cu totul diferit de pe un smartphone. Ar putea fi vorba și despre dificultățile aduse de politica Apple în legătură cu aplicațiile de cloud gaming, dar chiar dacă proiectul nu va vedea lumina zilei prea curând, este o dovadă că Sony chiar țintește departe în viitorul jocurilor video.

Între timp, primăvara anului următor ar urma să ne întâmpine cu un hibrid PS Now – PS Plus, care să fie un rival direct pentru succesul enorm al lui Xbox Game Pass. Tot ce pot spune este că aștept cu interes noutățile aduse de 2022!

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button