MORE

Sony plateste zeci de milioane pentru ca a interzis Linux pe Playstation 3

In anul 2010, Sony a luat o decizie foarte nefericita pentru cei care visau sa isi transforme PS3-ul intr-un PC, sau sa se apuce de construit super-calculatoare in sufragerie. Atunci compania a lansat un update de firmware care impiedica instalarea unui alt sistem de operare pe Playstation 3, pentru a preveni pirateria. Iar aceasta decizie s-a intors sa bantuie compania, sau macar bugetul sau.

Sony a fost dat in judecata, cu mult timp in urma, pentru acel firmware, deoarece a vandut consola Playstation 3 promitand optiunea de-a instala un alt sistem de operare. Dupa ani de dispute prin tribunal, s-a ajuns la decizia ca Sony are de plata.

Mai exact, toti cei care au cumparat o varianta originala de Playstation 3 din SUA intre 1 noiembrie 2006 si 1 aprilie 2010 au acum posibilitatea de-a fi compensati pentru potentialele daune provocate de Sony. Cei care pot proba achizitia consolei si instalarea sistemului de operare Linux pot primi chiar 55 de dolari. Iar cei care pot doar sa probeze achizitia consolei si sustin ca aveau nevoie de functia de instalare a unui sistem de operare secundar pot primi 9 dolari. Aceeasi suma poate fi obtinuta de cei care sustin ca astfel consola a pierdut valoare, functionalitate sau ca a fost cumva ranit de acel update de firmware.

Sony ar trebui sa platesca astfel chiar cateva zeci de milioane de dolari, chiar daca decizia este valabila doar pentru SUA… asta in cazu in care cineva chiar mai este interesat sa primeasca 55 de dolari pentru o consola de care nu s-au mai atins din 2014.

Cei mai castigati din toata aceasta poveste sunt avocatii, care vor incasa acum 2.25 de milioane de dolari.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button