Gaming

Sony planuieste cel putin 10 jocuri pentru PlayStation VR

PlayStation VR este de departe unul dintre cele mai asteptate produse pentru consola celor de la Sony. Iar intr-un interviu acordat Bloomberg de catre  Andrew House, Sony Computer Entertainment CEO, avem un numar estimativ al jocurilor care vor fi disponibile la lansare pentru casca virtuala destinata Playstation-ului 4, numarul fiind undeva in jur de zece.

House a mai declarat si ca pretul pentru PlayStation VR va fi diferit de cel al consolei, iar avand in vedere ca o consola PS4 in acest moment este 399 de dolari, nu credem ca pretul castii va depasi consola. Cel mai probabil pana in 150 de dolari.

In timpul Tokyo Game Show, Sony a prezentat 10 jocuri, toate putandu-se incerca la fata locului, existand demo-uri pentru fiecare dintre acestea. Printre ceea ce a aratat compania se numara si RIGS: Machine Combat League, un shooter online si The Deep, un simulator de scufundari si curse sub apa. Pe langa jocurile prezentate, au mai existat si surprize, precum Final Fantasy XIV, care conform celor de la Square Enix, nu va avea suport full pentru PlayStation VR, demo-ul prezentat la evenimentul din Tokyo fiind realizat special pentru conventie.

Playstation are un drum extrem de anevoios in fata, mai ales ca piata deja are doua entitati mari care se bat pentru primul loc in casele oamenilor cand vine vorba de realitate virtuala, Steam si HTC, care sustin Vive si Facebook si Oculus, care sustin Oculus VR, toate trei fiind programate pentru 2016, in primul sfert de an. Dar daca exista jocuri… atunci pronosticurile preliminare sunt bune. Atata timp cat nu sunt doar joculete mici pe care le treci cu vederea repede.

[Bloomberg]

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button