GamingPC&ConsolesRSS PaginaDeMedia

Sony nu vrea ca alți producători să vândă capace personalizate pentru PlayStation 5

PlayStation 5 este o consolă puternică, însă de multe ori designul acesteia a fost criticat. Dar Sony a făcut o mișcare foarte inteligentă cu capacele ușor de îndepărtat, care îți oferă acces la componentele din interior. Iar acum, acestea au fost patentate, astfel producătorii third-party nu pot să mai vândă aceste accesorii.

Chiar dacă capacele de pe PlayStation 5 sunt niște baze numai bune pentru tot felul de proiecte de personalizare sau modding, compania japoneză nu vrea ca alți producători să obțină bani pe urma muncii sale. Sony a reușit asta fără mare scandal, astfel companiile precum PlateStation5 sau dbrand  au retras rapid capacele custom de pe magazinele online. Asta se întâmpla încă de pe vremea in care patentul japonezilor nu era oficial.

Da, totul este despre bani. Odată cu noua decizie și cu patentul obținut (cu 376 de zile întârziere), Sony este singurul producător care poate vinde capace personalizate pentru PlayStation 5. Asta desigur, dacă nu alege să dea mai departe drepturile pentru acestea unui producător precum cei de mai sus. Dar având patentul îi va obliga pe acești producători 3rd party să le cedeze japonezilor un procent din vânzări și cred că fix asta urmarea compania.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button