HiFi-TVȘtiri ITTECH

Sony lansează seria de televizoare 4K HDR MASTER cu modelele AF9 OLED și ZF9 LCD

Sony Europa anunță două noi modele de televizoare, care oferă o calitate a imaginii fără precedent, datorită integrării mai multor tehnologii și soluții proprietare Sony cu procesorul de ultimă generație Picture Processor X1™ Ultimate.

Noile televizoare AF9 OLED și ZF9 LCD fac parte din seria MASTER – un nume pe care Sony l-a rezervat exclusiv pentru modelele de televizoare cu cea mai înaltă calitate a imaginii. Obiectivul Sony este de a crea televizoare care redau imaginile extrem de fidel, așa cum au intenționat creatorii de conținut, iar seria MASTER oferă o calitate a imaginii apropiată de aceea a unui monitor profesionist dintr-un studio de producție de filme. Cei mai experimentați ingineri responsabili de calitatea imaginii de la Sony au dezvoltat și implementat un set foarte strict de criterii de evaluare a produselor, de aceea Sony este încrezător că seria MASTER oferă cea mai înaltă calitate a imaginii, în orice locuință.

Cele două modele ale seriei MASTER, AF9 și ZF9 sunt echipate cu un procesor nou de generație următoare, Picture Processor X1 Ultimate. Acest procesor joacă un rol esențial în obținerea unor imagini fidele pentru seria MASTER.

Sony deține o expertiză recunoscută în dezvoltarea de camere și monitoare profesionale și știe că precizia în construirea componentelor pentru prelucrarea semnalelor are ca rezultat imediat o diferență vizibilă la nivelul întregii imaginii. Picture Processor X1 Ultimate poate detecta și analiza fiecare obiect dintr-o imagine cu ajutorul noii tehnologii Object-based Super Resolution de la Sony. De asemenea, Object-based HDR remaster a fost îmbunătățit semnificativ, fiecare obiect putând fi acum remasterizat individual pentru a obține o profunzime mai bună, o textură mai exactă și imagini mai realiste.

Sony este recunoscut pentru faptul că lucrează cu profesioniști. Încă din anul 2000, impreună cu Sony Pictures Entertainment s-a creat un Picture mode care îndeplinește criteriile creatorilor de conținut, iar recent standardul HDR a fost inclus în procesul de creare al filmelor. Pentru seria MASTER, în colaborare cu Netflix, Sony lansează „Netflix Calibrated Mode”. Această funcționalitate unică a fost concepută pentru a reflecta aceeași calitate a imaginii ca în studioul de televiziune, pentru a păstra viziunea și intenția creativă a artiștilor. Prin simpla accesare a unui meniu de setări, Netflix Calibrated Mode reproduce cu fidelitate imaginile pentru a aduce fiecare poveste la viață. Pasionații de divertisment se pot bucura acum de această experiență când urmăresc serialele TV preferate, filmele, documentarele și multe altele pe Netflix.

De asemenea, seria MASTER este compatibilă cu CalMAN®1, cel mai bun software de calibrare a afișajului de la Portrait Display. CalMAN este utilizat la scară largă de către profesioniști ca instrument pentru a asigura controlul calității conform cerințelor stricte ale creatorilor de conținut în ceea ce privește difuzarea, producția și postproducția. Datorită CalMAN, calitatea imaginii este menținută pe întreaga durată de viață a televizorului.

 

Inovații în imagine TV, sunet și design

Vârful de gamă AF9 TV vine echipat cu Pixel Contrast Booster, panoul de control original pentru OLED de la Sony. Acesta maximizează gama dinamică prin mărirea zonei de reproducere a culorilor la o luminozitate ridicată. Imaginile sunt îmbunătățite cu detalii și texturi suplimentare.

Televizorul AF9 OLED oferă o calitate înaltă a sunetului datorită noii tehnologii Acoustic Surface Audio+™. Acoustic Surface™ a fost introdus pentru prima dată anul trecut cu seria A1, fiind inclus și în seria AF8 din acest an. Acoustic Surface Audio+ este dotat cu un actuator suplimentar aflat în centrul ecranului și cu un canal adițional subwoofer, cu un sistem de sunet cu până la 3.2 canale. Actuatorul central suplimentar acționează la fel ca difuzoarele centrale ascunse în spatele unui ecran AT (transparent acustic) specific cinematografelor. Cu cele trei actuatoare și două subwoofere orientate lateral, AF9 creează un câmp sonor bogat, care îmbunătățește considerabil experiența de vizionare. De asemenea, modelul AF9 are un speaker mode central, care permite ca Acoustic Surface Audio+ să fie folosit ca difuzor central al unui sistem home theatre.

AF9, cu afișaj OLED, reprezintă o fuziune ingenioasă a imaginii și sunetului. Toate funcționalitățile sunt concentrate într-un singur design – ecranul și suportul acestuia. Are un cadru rotunjit, foarte neted și un suport acoperit cu material. Aceste caracteristici permit AF9 să aibă un impact vizual remarcabil și, în același timp, să se integreze ușor în orice mediu.

Noua funcționalitate X-Wide Angle a televizorului LCD ZF9 păstrează calitatea imaginilor, indiferent de unghiul din care sunt vizionate. Datorită unui unghi de vizualizare mărit, este redus procesul de schimbare a culorilor atunci când imaginile de pe ecran sunt vizionate în exteriorul axei, astfel încât culorile rămân la fel, indiferent de poziția spectatorului. În plus, tehnologia X-Motion Clarity™ reduce efectul de motion blur fără a sacrifica luminozitatea și permite astfel modelului ZF9 să depășească provocările obișnuite întâlnite la panourile LCD.

Rama modelului ZF9 are un finisaj negru, similar celui unei camere DSLR, care se deosebește de aspectul metalic al televizorului. Aspectul minimalist se extinde la suport, care este turnat în aluminiu.

Seriile AF9 și ZF9 includ Android TV™, care permite explorarea unei lumi complexe, de filme, muzică, fotografii, opțiuni de căutare, jocuri, aplicații și multe altele. Funcția de căutare vocală facilitează găsirea de conținut, adresarea de întrebări sau controlarea televizorului. Echipat cu Chromecast™ încorporat, poate trimite foarte ușor conținut de pe smartphone sau tabletă direct la televizor, în timp ce accesul la Google Play™ permite vizionarea filmelor preferate, emisiunilor TV și sesiunilor de jocuri pe televizor.

Sony va anunța disponibilitatea seriei MASTER în Europa la o dată ulterioară.

Seria AF9 4K HDR OLED MASTER (modele de 55″și 65″)

Dispune de tehnologia OLED pentru display-uri împreună cu Pixel Contrast Booster. 8 milioane de pixeli cu auto-iluminare și panou de control original pentru OLED de la Sony, care oferă o experiență vizuală îmbogățită datorită negrului intens autentic și a unghiului de vizualizare mărit.

Picture Procesor X1™ Ultimate oferă o experiență vizuală superioară la calitate 4K HDR, împreună cu următoarele tehnologii: Object-based Super Resolution, Object-based HDR remaster, Super Bit Mapping™ 4K HDR și prelucrare duală a bazei de date.

Acoustic Surface Audio+™ creează un câmp sonor bogat, redat de la trei actuatoare și două subwoofere orientate lateral, care îmbunătățesc considerabil experiența de vizionare.

Dispune de modul Netflix Calibrated care transpune viziunea creatorilor direct în conținutul afișat la televizor.

Compatibilă cu tehnologia de calibrare profesională CalMAN.

Redă culori vibrante cu TRILUMINOS Display, îmbunătățit și mai mult pentru acuratețea culorilor.

Android TV™ permite explorarea unei lumi complexe, de filme, muzică, fotografii, opțiuni de căutare, jocuri, aplicații și multe altele. Funcția de căutare vocală facilitează găsirea de conținut, adresarea de întrebări sau controlarea televizorului. Echipat cu Chromecast™ încorporat, poate trimite foarte ușor conținut de pe smartphone sau tabletă direct la televizor, în timp ce accesul la Google Play™ permite vizionarea filmelor preferate, emisiunilor TV și sesiunilor de jocuri pe televizor.

Design minimalist: constituit doar din ecran și suport.

Formate HDR compatibile: HDR10, Dolby Vision ™, HLG.

Seria ZF9 4K HDR LCD MASTER (modele de 65″și 75″)

Picture Procesor X1™ Ultimate oferă o experiență vizuală superioară la calitate 4K HDR, împreună cu următoarele tehnologii: Object-based Super Resolution, Object-based HDR remaster, Super Bit Mapping™ 4K HDR și prelucrare duală a bazei de date.

X-Wide Angle reduce procesul de schimbare a culorilor, atunci când imaginile de pe ecran sunt vizualizate din lateral. Nuanțele și culorile vor rămâne la fel indiferent de poziția de vizionare.

Caracteristici de iluminare complete LED Backlight pentru contrast foarte ridicat.

X-Motion Clarity™. Această tehnologie nouă ajută la redarea unei imagini clare, în cazul cadrelor care rulează rapid. Imaginile care redau mișcarea sunt controlate cu precizie, pentru a minimiza blur-ul. Chiar și imaginile care se derulează rapid sunt redate realist, fără diminuarea luminozității.

Dispune de modul Calibrated Netflix care care transpune viziunea creatorilor direct în conținutul afișat la televizor.

Compatibilă cu tehnologia de calibrare profesională CalMAN.

Include X-tended Dynamic Range™ PRO pentru a obține un contrast mai bun datorită echilibrării precise a intensității luminoase pe întreaga suprafață a ecranului, întunecând unele zone și amplificând altele. Această tehnologie permite obținerea unei luminozități de trei ori mai mari decât cea a unui televizor convențional LED cu iluminare din spate și îmbunătățește orice sursă de imagini până la o calitate apropiată HDR cu numeroase niveluri de luminozitate.

Redau culori vibrante cu TRILUMINOS Display, îmbunătățit și mai mult pentru acuratețea culorilor.

Android TV™ vă permite să explorați o lume de filme, muzică, fotografii, jocuri, căutare, aplicații și multe altele. Funcția de căutare vocală facilitează găsirea de conținut, adresarea de întrebări sau controlarea televizorului. Echipat cu Chromecast™ încorporat, poate trimite foarte ușor conținut de pe smartphone sau tabletă direct la televizor, în timp ce accesul la Google Play™ permite vizionarea filmelor preferate, emisiunilor TV și sesiunilor de jocuri pe televizor.

Gestionare ușoară a cablurilor pentru montare pe diverse piese de mobilier.

Formate HDR compatibile: HDR10, Dolby Vision™, HLG.

1 (*necesită instalarea software-ului de calibrare CalMAN pe PC, un generator de pattern-uri, un măsurător (colorimetru, spectrophotometru etc.), și aplicația “CalMAN for BRAVIA” trebuie descărcată din Google Play și instalată pe TV.)

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button