MORE

Sony lansează camera FDR-X3000R

Sony a lansat astăzi noua cameră Action Cam 4K FDR-X3000R, care include o suită de tehnologii care nu au mai fost utilizate vreodată pentru camerele de tip POV. Printre ele se numără tehnologia patentată B.O.SS prezentă pe întreaga gamă premium Handycam® de la Sony și a fost adaptată în premieră pentru utilizarea pe Action Cam.

Concepută pentru a se adapta schimbărilor permanente a scenariilor de utilizare, includerea tehnologiei B.O.SS în acest model reprezintă garanția că utilizatorul nu va trebui să-și mai facă griji că va obține o filmare tremurată sau instabilă și se poate concentra pe deplin asupra activității în care este implicat.

FDR-X3000_BLT-UHM1

Stabilizatorul de imagine B.O.SS a fost reproiectat și miniaturizat, camera FDR-X3000R rămânând extrem de compactă și, prin urmare, putând fi montată pe bicicletă, mașină sau ținută în mână utilizând o gamă de accesorii opționale care vor reda o imagine vizibil mai stabilăi în comparație cu modelele actualeii. Funcția de stabilizare a imaginii compensează chiar și situațiile în care camera este expusă la șocuri, fiind disponibilă pentru înregistrări 4K și de mare viteză.

Camera vine la pachet cu cea mai nouă telecomandă Live-View Remoteiii, care este cu aproximativ 30% mai mică decât predecesoarea sa, și poate fi atașată la accesorii montabile precum suportul opțional pentru ghidon de bicicletă VCT-HM2, cu ajutorul unui adaptor inclus în pachet. Telecomanda poate fi purtată la încheietura mâinii sau atașată diverselor accesorii opționale, precum Shooting Grip (VCT-STG1) sau noul Finger Grip (AKA-FGP1), avantajul fiind controlul asupra setărilor de înregistrare, inclusiv al alimentării și opririi/pornirii înregistrării, fără să fie nevoie de atingerea camerei. De asemenea, utilizatorii pot controla camera prin intermediul smartphone-ului și tableteloriii cu ajutorul aplicației gratuite PlayMemories Mobile. Noul model de cameră și telecomanda Live-View dispun de o interfață și un meniu similare, oferind indicații pentru setări care fac navigarea și personalizarea setărilor mult mai ușoare.

Pe lângă posibilitatea de a filma imagini spectaculoase în format 4K, noul model FDR-X3000R oferă opțiunea de a filma la intervale de aproximativ 8.3MPiv pentru a obține înregistări timelapse 4K uimitoareiv. Imaginile pot fi prelucrate cu software-ul pentru PC Action Cam Movie Creatorv și partajate cu prieteniivi.

POV2_AKA-CMH1

Pe lângă tehnologia de stabilizare a imaginii, camera mai este dotată cu o serie de inovații tehnologice marca Sony. FDR-X3000R este dotată cu un obiectiv ZEISS Tessar®, care redă o imagine mai naturală cu distorsiuni semnificativ reduse față de modelele actualevi. Înregistrările 4K la 100Mbps, la o rată de biți ridicată, și Full HD la 50Mbps în format XAVC Svii sunt obținute datorită procesorului BIONZ X, cu care sunt dotate camerele ɑ7 de la Sony, care a fost optimizat pentru utilizarea pe Action Cam. Lumina este captată datorită noului senzor Exmor R CMOS de tip 1/2.5 de 8.2MP, care dispune de mai mulți pixeli pentru capturare decât predecesorul săuviii. Cu un format al imaginii de 16:9, senzorul de imagine este proiectat pentru a înregistra videoclipuri uimitoare. Combinația dintre senzorul de imagine și procesor permite citirea integrală a pixelilor, fără a combina mai mulți pixeli într-unul singur și fără efecte de zig-zag. Microfonul stereo captează un sunet clar și real, iar datorită funcției de reducere a zgomotului produs de vânt utilizatorii pot obține înregistrarea audio pe care și-o dorescix.

Noul model include, de asemenea, și alte caracteristici care s-au dovedit foarte populare pe modelele existente de camere Action Cam. Noul model include funcții precum ajustarea unghiurilor – „larg”, „mediu” și „îngust” – și zoom de până la 3x, care se poate schimba în timpul înregistrării.

De asemenea, camera dispune de funcția de înregistrare în buclă (loop), înregistrare de mare viteză în Full HD la 100p, pentru a obține filmări cu încetinitorul uimitoare, redarea în timp real prin intermediul platformei Ustreamx, fotografierea în serie (burst) și reglarea manuală a balansului de alb și de schimbare automată a expunerii.

X3000R_7

FDR-X3000R este rezistentă la stropire, fiind de asemenea dotată cu o carcasă subacvatică etanșă, eficientă până la adâncimea de 60m. Dispune de un socket încorporat pentru trepied, ceea ce îi oferă flexibilitatea de a atașa o varietate de accesorii, fără a avea nevoie de un adaptor sau de o carcasă dedicată. Toate porturile au fost amplasate pe partea din spate a camerei, făcând mai ușoară utilizarea HDMI, a portului micro USB sau a mufei pentru microfon, chiar și atunci când camera este atașată la diverse accesorii Action Cam.

Funcția Highlight Movie Makerxi selectează automat cele mai bune scene și fețele oamenilor pentru a realiza filme scurte, completate cu muzică de fundal. Suprapunerea datelor GPS pe video citește datele privind viteza și locația, fiind înregistrate de GPS-ul încorporat, și generează un alt fișier video care afișează informații privind itinerariul și viteza, facilitând arhivarea aventurilor cu mare acuratețexii.

Gama de accesorii pentru Action Cam este completată de două noi produse compatibile cu noul model FDR-X3000R. Dispozitivul AKA-FGP1 Finger Grip permite monitorizarea și operarea ușoară, cu o singură mână, a camerei împreună cu telecomanda Live-View și poate fi înclinat la un unghi de aproximativ 120 de grade, pentru a obține fotografii interesante din unghiuri joase și înalte.

AKA-MCP1 MC Protector adaugă un strat suplimentar de protecție obiectivului camerei Action Cam, protejând-o de noroi, praf și zgârieturi atunci când este utilizată fără carcasa subacvatică. Accesoriul este acoperit cu un strat anti-reflexie avansat, pentru o calitate deosebită a imaginii, fiind impermeabilă la apă și ulei.

Noua cameră FDR-X3000R va fi disponibilă în Europa din luna noiembrie, la prețul de aproximativ 600 de euro. AKA-FGP1 și AKA-MCP1 vor fi disponibile în Europa din luna noiembrie, la prețuri de aproximativ 25 și respectiv 35 de euro.

i Distorsiuni ale calității imaginii sau imagini neclare pot apărea atunci când este utilizată în apropierea motocicletelor sau a unor motoare care produc vibrații. Imaginile obținute pot fi îmbunătățite folosind camera Action Cam împreună cu accesoriul opțional Motor Vibration Absorber pentru X3000 (AKA-MVA)

ii Comparativ cu FDR-X1000V și HDR-AS200V

iii Controlul on/off necesită un smartphone sau o tabletă compatibile cu Bluetooth 4.0 cu aplicația PlayMemories Mobile ver. 5.5 (iPhone/iPad sau Android ver.5.0 sau superioară)

iv Aproximativ

v Necesită ver. 5.1 pentru Windows/ 3.1 pentru Mac sau o versiune superioară.

vi Aplicația Action Cam poate crea filme cu înregistrare secvențială în Full HD. Necesită versiunea 2.0 sau superioară a aplicației. Disponibil pentru Android și iOS

vii Înregistrarea de filme în format XAVC S necesită un card de memorie micro SDXC/SDHC (clasa 10 sau superioară). Înregistrarea de filme 4K la 100 Mb/s necesită un card de memorie micro SDXC/SDHC (UHS-I U3 sau o versiune superioară).

viii FDR-X1000V

ix Nivelul înregistrării audio este redus atunci când camera este utilizată cu carcasa rezistentă la apă

x Necesită un smartphone cu funcție de modem sau un router wi-fi

xi Necesită un smartphone sau o tabletă cu PlayMemories Mobile ver.5.1 sau superioară. Nu e disponibilă pentru XAVC S 4K, XAVC S HD 24p, sau moduri de înregistrare de mare viteză

xii Necesită post prelucrare cu Action Cam Movie Creator ver.5.2 pentru Windows/3.2 pentru Mac sau superioară.

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button