Gaming

Sony investește din nou în Epic Games, iar de data aceasta suma atinge un miliard de dolari

Sony și Epic sunt destul de apropiați, și nu de puține ori producătorul japonez s-a implicat în consolidarea ideii de metaverse la care Epic începe să adere. În 2020, Sony a investit suma de 250 de milioane de dolari, ca mai apoi să mai livreze un supliment de 200 de milioane de dolari în decursul lui 2021. Acum, compania a realizat momentan cea mai mare investiție în Epic, întrucât a oferit dezvoltatorilor nu mai puțin de un miliard de dolari.

În cadrul unui comunicat de presă, Kenichiro Yoshida, președintele Sony Group Corporation a precizat că această investiție va consolida alianța dintre cei doi producători în domeniul metaversului. Yoshida crede cu tărie că „experiența lui Epic și puterea motorului său grafic, alături de tehnologiile Sony, vor accelera eforturile de îmbunătățire a experiențelor digitale pentru fanii jocurilor sportive vor pune bazele inițiativelor pentru crearea de realități virtuale.”

Aceștia nu sunt singurii care investesc un miliard de dolari în Epic Games. Japonezii sunt însoțiți de KIRKBI, firma din spatele The LEGO Group. Trăgând linie și adunând, acestea, alături de toate celelalte investiții făcute de diverse nume, a adus în buzunarele dezvoltatorului lui Fortnite un fond total de 31.5 miliarde de dolari. Sony și-a ales bine momentul în care să facă acest anunț. În tot acest timp, compania face demersuri pentru a achiziționa tot mai multe studiouri, deci sunt curios să văd în ce direcție se îndreaptă inclusiv Epic.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button