GamingPC&ConsolesRSS PaginaDeMedia

Sony investește încă 200 de milioane de dolari în Epic Games

Epic Games este compania din spatele Unreal Engine și Fortnite, adică două produse de care ai auzit cu siguranță dacă te învârți prin sfera gamingului. În acest moment, valoarea companiei este de 28.7 miliarde de dolari. Asta nu oprește companii precum Sony să investească bani în creatorul de jocuri, în eforturile de a susține ideea de „Metaverse” pe care acesta o dezvoltă.

Este a două investiție pe care Sony o face în Epic Games, după ce în luna Iulie a anului trecut, compania japoneză a mai băgat 250 de milioane de dolari în contul creatorului de jocuri. Asta urcă suma primită de Epic la un miliard de dolari, bani pe care Tim Sweeney va trebui să îi administreze atent, fiind în continuare responsabil de acest aspect.

Fortnite Kratos Sony Epic Games

Epic Games va folosi investițiile pentru a dezvolta un așa-zis „Metaverse

Miliardul de dolari investit în Epic Games va contribui la dezvoltarea de experiențe sociale interconectate în Fortnite, Rocket League și Fall Guys și la îmbunătățirea experienței dezvoltatorilor de jocuri care aleg Unreal Engine pentru a-și duce visele la capăt.  Toate aceste eforturi contribuie la Metaverse-ul pe care Tim Sweeney vrea să-l dezvolte.

Dar ce este acest Metaverse? Păi, este un termen pe care Sweeney îl folosește destul de des și are mai multe înțelesuri. Dar cea mai bună explicație ar suna cam așa: modul în care Fortnite a evoluat, l-a transformat dintr-un simplu joc într-o experiență online în care oamenii se pot întâlni pentru a schimba păreri, pot lua parte la concerte împreună sau pot chiar să vadă filme. Adică un MMO al naibii de interesant pe care Epic Games l-a creat în decursul a câțiva ani.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button