MORE

Sony inca sub asediu – Cica hackerii ar cere… egalitate

Angajații Sony inca nu au acces la computerele de la birou, după ce au fost „hacked” pe data de 24 luna aceasta de către un grup autointitulat „Guardians of Peace”.

Acum, noi detalii au apărut pentru a arunca o lumină noua asupra a ceea ce doresc și cum au făcut acest lucru. Cineva care pretinde a fi parte din grup și se identifică drept „Lena”, a declarat că nu este vorba despre bani : „Vrem egalitate. Sony nu vrea.Este o lupta”. Mai mult, el/ea sugerează că întreaga schema a fost un inside-job si că au acces la birourile companiei in mod direct: „Sony si-a lasat ușile deschise, și acest lucru i-a costat”, a scris Lena. „Ei nu mai au securitatea fizică. Sony nu isi blocheaza ușile lor… fizic, asa ca am lucrat cu anumite categorii de personal cu interese similare ca sa putem intra.”

După cum puteți vedea , limbajul sau sugerează oricare dintre aceste două scenarii:

  1. Întreaga echipă a fost compromisa de un ex și/sau actual angajat Sony
  2. Unii angajați „marinimosi” Sony i-au ajutat să isi atinga scopul

În cazul în care grupul nu cere cu bani, nu arata deloc ca o situatie obisnuita. În schimb, ei ameninta să publice date importante ale companiei pe care sustin ca le-au furat din computerele Sony, dacă nu sunt îndeplinite cererile lor. Din păcate, încă nu știm care sunt exact aceste cereri, stim numai ca apelul lui Lena pentru egalitate este vag. Până acum nu se stie dacă Sony a negociat sau nu cu ei.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button