TECH

Sony HT-MT301 – Soundbar si subwoofer slim wireless la pret OK

Nevoia de a scapa de fire este mare, dar in aceste conditii este greu sa ai un sistem de sunet bun. Cele de calitate au de obicei o multime de fire groase, iar boxele sunt mari. Insa nu oricine are nevoie de o pereche de boxe cat casa, astfel au aparut asa numitele soundbar-uri, acele chestii lungi pline de difuzoare si care costa si ele… o caruta de bani. Insa producatorii s-au adaptat la cerintele pietei, iar astazi gasim pe piata si sisteme accesibile de sunet, de tip soundbar cu tot cu subwoofer inclus, care atentie, este wireless, acesta avand nevoie doar de o alimentare pentru curent.

Sony HT-MT301 reprezinta un sistem de sunet 2.1 wireless compact, care ofera o putere totala de 100W. Subwooferul are un port pentru bass frontal si un difuzor lateral. Pentru ca acesta este slim, el poate fi instalat aproape oriunde in casa, chiar si sub canapea daca aceasta are spatiu de cel putin 10cm sub ea.

Fiind wireless ne ajuta sa obtinem o pozitionare si mai buna in casa pentru un sunet cat mai bine redat. Partea frontala include doua difuzoare si evident tot etajul de procesare a sunetului. Pe spate regasim o mufa USB in care putem conecta un stick cu muzica, iar selectia de continut se poate realiza din telecomanda, daca doriti sa conectati un TV. Avem la dispozitie si conectivitate optica, iar in pachet regasim si un astfel de cablu. Daca nu aveti iesire optica, o puteti utiliza pe cea analog pe jack sau pe cea bluetooth.

Am conectat prin bluetooth telefonul si am pus mai multe genuri de muzica si, dupa cum era de astepatat, nu suna grozav, deoarece incinta este din plastic. Oricum, nu este un sistem dedicat audiofililor, prin urmare este suficient ceea ce ofera; avem parte de bass din partea subwoofer-ului, iar cele doua difuzoare ofera medii si inalte. In unele melodii inaltele sunt poate prea stridente, dar avem optiunea de a alege un EQ predefinit pentru Muzica, Film sau Clean. Egalizatorul pentru Muzica ne-a placut cel mai mult, cel Clean fiind infundat ca tonalitate, la fel si cel pentru Film. O partea mai putin placuta este lipsa de spatiu a sunetului, desi este stereo, difuzoarele sunt prea apropiate pentru a oferi un soundstage bine definit.

Per total putem spune ca acest sistem merita banii, pentru cei care urasc firele si doresc un sistem discret, la un pret in jur de 200Euro.

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button