GamingPC&Consoles

Sony ar putea lucra la un emulator de PS3 pentru PS5

Săptămâna trecută, Sony a anunțat noul plan PlayStation Plus, presupusa armă împotriva succesului imens al Xbox Game Pass. Cele trei tipuri de abonament pun la dispoziția utilizatorilor o mulțime de jocuri, multe dintre acestea provenind din catalogul clasicilor pentru PlayStation 2 și 3. Cu toate acestea, fanii nu au fost prea încântați de soluția propusă de japonezi, iar cum pe piață există și alte soluții mult mai avantajoase, să faci cloud streaming la titluri vechi doar dacă ai o subscripție pentru planul premium nu prea este avantajos.

Și poate fix reacția asta a fanilor este cea care i-a pus pe gânduri pe dezvoltatori. Cum se face că în 2022, PlayStation 5 încă nu poate oferi backwards compatibility pentru arhitectura lui PS3? Tehnic vorbind, noua consolă ar fi suficient de capabilă în termeni computaționali să ofere această compatibilitate, doar că Sony pare că s-a plafonat în cloud streaming-ul jocurilor cu pricina ca unică opțiune.

Interesant, lucrurile ar putea fi pe cale să se schimbe, dacă ne luăm după informațiile oferite de cunoscutul Jeff Grubb. Sursele acestuia indică faptul că Sony ar lucra la o soluție care să deblocheze compatibilitatea nativă a jocurilor vechii generații pe PS5. Ar fi vorba despre o abordare similară jocurilor de Xbox și X360 emulate pe Xbox One și Xbox Series X/S.

PS3 este consola vremurilor bune

Oricum, dezvoltarea unui emulator nu-i o treabă ușoară, și tocmai de aceea Grubb precizează că va dura o vreme până când vom auzi mai multe despre această soluție. Și dacă lui Sony chiar îi iese mișcarea, emulatorul ar putea pune problema în două moduri: 1. Ai un motiv să renunți la cloud streaming-ul oferit de abonamentul PlayStation Plus și 2. Fix emulatorul va crește numărul de abonați PS Plus tocmai pentru că aceștia vor putea descărca și juca nativ jocurile de PS3, la fel cum se pot descărca și titlurile de PS1, PS2 și PSP.

Aș zice că planul ăsta înclină balanța spre bine. Dacă oferi compatibilitate nativă cu bunul și bătrânul PS3, le vei da multor fani ocazia de a revizita niște titluri emblematice. Poate așa nu va mai trebui să caut pe OLX Killzone 2, Bulletstorm, Resistance și Red Dead Redemption. ¯\_(ツ)_/¯

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button