Foto-VideoRSS PaginaDeMedia

Sony a câștigat șapte premii la EISA Awards – Vorbim despre „Camera Anului”

Calitatea și inovația Sony au fost recunoscute, încă o dată, la renumita ediție a Premiilor Expert Imaging și Sound Association. Sony a câștigat în total șapte premii în categoriile imagistică digitală, mobile și proiectoare pentru acasă, printre care titlul „Camera anului” pentru modelul Alpha 1, „Smartphone-ul multimedia al anului” pentru Xperia 1 III și „Proiectorul Home Theatreal anului” pentru VPL-VW590ES. 

Iată întreaga listă a premiilor câștigate de Sony:

  • Camera anului 2021-2022: Alpha 1
  • Camera Foto/Video 2021-2022: Alpha 7S III
  • Obiectiv standard 2021-2022: FE 50mm F1.2 GM
  • Obiectiv Superangular 2021-2022: FE 14mm F1.8 GM
  • Obiectiv Superangular Zoom (full-frame) 2021-2022: FE 12-24mm F2.8 GM
  • Smartphone-ul Multimedia al anului 2021-2022: Xperia 1 III
  • Proiector Home Theatre 2021-2022: VPL-VW590ES

Haideți să aflăm și câteva detalii despre aparatura decorată cu premiile respective, și începem cu modelul care deține titlul de Camera Anului: Alpha 1. În centrul său se află un senzor de imagine Full-frame stratificat Exmor RS CMOS de 50.1 megapixeli și un procesor de imagine BIONZ XR pentru o viteză de citire extrem de mare, care permite fotografierea în rafală la un număr de până la 30 de cadre pe secundă, fără efect de blackout, prin intermediul vizorului electronic.

Obturatorul cu acționare duală permite sincronizarea blițului cu până la 1/400 secunde pentru obturatorul mecanic și sincronizarea cu până la 1/200 secunde pentru obturatorul electronic. Alpha 1 oferă înregistrare de până la 8K (7680×4320) 30p pe 10 biți 4:2:0.

Sony Alpha 1

Camera Foto/Video: Alpha 7S III

Sony  Alpha 7S III oferă posibilitatea de înregistrare 4K și dispune de un senzor de imagine Full-Frame Exmor R CMOS cu iluminare din spate de 12.1 MP, care oferă performanțe remarcabile la sensibilități ridicate, cu posibilitate de extindere până la ISO 409,600 și reducerea la minim a distorsiunilor de tip „rolling shutter”. Citirea completă a pixelilor permite, de asemenea, înregistrarea unor imagini video foarte clare, fără crop.

În modul 4K/60p, camera poate înregistra mai mult de o oră  în mod slow motion, fiind disponibile și setările 4K/120p și Full HD/240p. Intern, camera înregistrează video pe 10 biți cu subeșantionare 4:2:2; de asemenea, permite ieșire RAW pe 16 biți către un către un recorder extern, prin HDMI. Camera le permite utilizatorilor să încadreze și să urmărească perfect subiectul, datorită ecranului LCD rabatabil de tip 3.0 cu un vizor electronic OLED de 9.44 de milioane de puncte.

Sony Alpha 7S III

În cele din urmă, utilizatorii obțin un flux de lucru video optim cu S-Cinetone inclus, conectivitate HDMI completă pentru înregistrare și procesare video, AF (autofocalizare) eficientă cu tehnologia unică Sony Real-time tracking și Eye AF, ideală pentru producții de scală mică sau filmare fără asistenți.

Obiectiv Standard: FE 50mm F1.2 GM

Acest obiectiv fix combină calitatea excepțională a imaginii și o deschidere a diafragmei de F1.2, foarte luminoasă, cu un design remarcabil de compact și ușor. Diafragma circulară cu 11 lame și elementele XA (lentile cu asfericitate extremă) oferă un efect de bokeh frumos. Cele patru motoare liniare XD (dinamică extremă) oferă focalizare automată rapidă și precisă cu urmărirea subiectului.

În plus, obiectivul Sony FE 50mm F1.2 GM este echipat cu un inel de diafragmă cu un comutator On/Off pentru click, ideal atât pentru captarea imaginilor statice, cât și pentru filmare. Acest obiectiv le oferă creatorilor de conținut un instrument extraordinar de performant pentru portrete, fotografii de nuntă, videografie și multe altele.  

Obiectiv Standard FE 50mm F1.2 GM

Obiectiv Superangular: FE 14mm F1.8 GM

Acest obiectiv fix compact superangular cu deschidere mare a diafragmei combină cele mai recente realizări și tehnici de producție în materie de design optic marca Sony într-un obiectiv de 14mm F/1.8, care este la fel de ușor de transportat pe teren, cât și în studio. Dimensiunea compactă și greutatea mică a obiectivului nu compromit calitatea înaltă a imaginii sau fiabilitatea necesară în condiții dificile.

Obiectivul Sony FE 14mm F1.8 GM oferă o performanță impresionantă pentru peisaje atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte dar și pentru arhitectură și videografie. Diafragma circulară cu nouă lame și elementele XA (cu asfericitate extremă) contribuie la obținerea unui efect de bokeh atractiv, în timp ce motoarele liniare XD asigură autofocalizare rapidă și precisă. 

Obiectiv Superangular FE 14mm F1.8 GM

Obiectiv Superangular cu Zoom (full-frame): FE 12-24mm F2.8 GM

Obiectivul superangular cu zoom și deschidere mare a diafragmei este cu adevărat un obiectiv uimitor, cu performanțe optice remarcabile. Claritatea este impresionantă dintr-o margine în alta a cadrului, chiar și la o deschidere maximă a diafragmei, datorită celui mai mare element XA produs și implementat până acum. Obiectivul este, de asemenea, uimitor de compact, având în vedere unghiul său de vizualizare de 122° și deschiderea maximă a diafragmei de F2.8.

Calitatea impresionantă a construcției modelului FE 12-24mm F2.8 GM este dată și de stratul de fluorină aplicat pe elementul frontal, care respinge apa și uleiul. Motoarele liniare XD asigură autofocalizare rapidă și precisă, făcând din acest obiectiv un instrument util pentru fotografii de peisaj, videografi și fotoreporteri.  

Obiectiv Superangular cu Zoom (full-frame) FE 12-24mm F2.8 GM

 

Smartphone-ul Multimedia al Anului: Sony Xperia 1 III

Xperia 1 III a fost dezvoltat în colaborare cu inginerii din spatele seriei de camere Alpha, renumite pentru tehnologia lor de autofocalizare de top. Acest model oferă autofocalizare automată continuă, rapidă și precisă, indiferent de obiectivul folosit, dar și funcția Real-time Eye AF. În plus, Sony Xperia 1 III dispune de primul teleobiectiv variabil din lume asociat cu un senzor  Dual-PD  și un ecran 4K HDR OLED 120Hz cu rată de reîmprospătare a display-ului de 120Hz. 

Xperia 1 III oferă un set de caracteristici mai sofisticate pentru fotografii care își doresc să obțină întotdeauna rezultate perfecte. Xperia 1 III integrează funcția Real-time Tracking, care le permite utilizatorilor să fotografieze cei mai dificili subiecți chiar și atunci când se află în mișcare, cu focalizare precisă. Utilizând algoritmii bazați pe inteligența artificială și senzorul 3D iToF pentru măsurarea distanței, funcția Real-time Tracking poate detecta și se poate concentra cu precizie pe un subiect, continuând să-l urmărească chiar dacă acesta iese, temporar, din câmpul vizual.

Sony Xperia 1 III

Aceasta este completată și de faptul că Xperia 1 III este primul smartphone din lume cu un teleobiectiv variabil asociat unui senzor Dual PD, care atinge o distanță focală de până la 105mm – asistat de focalizarea automată rapidă, datorită senzorului Dual PD. La comutarea între 70mm și 105mm, focalizarea este reglată imediat pentru a surprinde frumusețea în cel mai mic detaliu. Xperia 1 III poate atinge, de asemenea, distanțe focale de 16mm și 24mm pentru o flexibilitate creativă mai mare în procesul de fotografiere.

În plus față de funcționalitatea superioară a camerei, Sony Xperia 1 III oferă o gamă bogată de caracteristici integrate, care conectează comunitatea Xperia cu pasiunile sale. Fie că sunt fotografi, audiofili, cinefili, gameri sau cineaști, următoarea generație a flagship-urilor Xperia 1 va îmbogăți experiența utilizatorilor cu o gamă largă de noi funcționalități – inclusiv difuzoare stereo full-stage, o mufă jack de 3.5 mm pentru căști, 360 Reality Audio, precum și noi caracteristici îmbunătățite Game Enhancer. 

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button