GamingPC&Consoles

PlayStation explorează ideea unui controller care își poate schimba temperatura

Hai să ne imaginăm un scenariu: te joci God of War Ragnarok pe PlayStation 5, iar în momentul în care ataci cu Blades of Chaos ți se încinge controller-ul în mână. Fix la asta s-au gândit și cei de la Sony, care au publicat recent un patent pentru o tehnologie care poate modifica temperatura unui controller în funcție de acțiunile din joc. Și chiar dacă este doar un concept, de fapt, nu este pentru prima dată când japonezii explorează această idee.

Prima astfel de inițiativă a venit în 2012, când cei de la Sony au publicat un patent care exemplifica o tehnologie intitulată „Temperature Feedback Motion Controller”. Planul era ca această tehnologie să fie integrată în controllerele PlayStation Move. Dar din câte bine știm, ideea asta nu a devenit realitate. Dar asta nu înseamnă că producătorul japonez a fost descurajat, astfel zilele trecute a depus un nou patent pentru o tehnologie similară.

Patent Sony controller PlayStation temperatura

De această dată avem o schemă ceva mai rudimentară a controllerului, ceea ce mă face să cred că vorbim despre ceva ce ar putea fi implementat atât pe DualSense, dar și pe controllerele noului PSVR 2. Modul în care funcționează este destul de simplu: ai un plastic deformabil pe suprafața manetei care trimite un semnal electric prin intermediul căruia poate face chestiunea să se simtă fie rece, fie caldă.

Ideea în sine nu pot spune că este ceva wow, iar în jocurile tradiționale s-ar putea să fie mai de grabă enervantă pentru unii gameri – personal știu sigur că nu aș folosi-o. Dar într-un joc în realitatea virtuală, unde vrei să fii cât mai implicat în acțiune și lumea pe care o vezi, cred c-ar putea avea succes. Și dacă legăm cap la cap informațiile, primul patent a fost pentru manetele PS Move care au ajuns până la urmă pe primul PSVR, așa că ar avea cumva sens ca aici să vorbim de fapt despre o tehnologie pentru PSVR 2, mascată momentan sub forma unui patent pentru un produs standard.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button