HiFi-TVReviewsTECH

Sony Bravia A1 – Un vis OLED cu Android!

Televizoarele OLED… nu mai sunt un vis, acest tip de panou fiind acum disponibil chiar si la preturi mai omenesti. Panoul OLED este capabil sa redea negru pur, iar acest lucru este posibil gratie naturii acestui panou: atunci cand imaginea ar trebui sa afiseze negrul, pixelii din zona respectiva sunt opriti, in conditiile in care practic fiecare pixel de pe acest tip de panou beneficieaza de lumina individuala.

Sony Bravia A1 este o noua serie de televizoare OLED, ce include doua modele: unul cu ecran de 55 inch si altul cu ecran de 65 inch. Noua gama beneficieaza de o calitate superioara a imaginii gratie panoului pe 10 biti, ce poate reda filme la rezolutie 4k in format HDR si un sunet fabulos ce foloseste chiar displayul pentru rezonanta. Imaginea HDR este redata exceptional gratie noului procesor X1 Extreme.

Pe langa imaginea foarte buna, televizorul beneficieaza si de un sistem nou de sunet numit Acoustic Surface. Acesta practic utilizeaza toata suprafata ecranului pentru a reda sunetul, astfel TV-ul nu mai integreaza difuzoarele traditionale, care ocupau spatiu. Sunetul redat de acest televizor este o experienta unica, ce poate fi cu greu descrisa, de aceea va recomandam sa mergeti intr-un showroom si sa il probati voi insiva.

Sistemul de operare este Android TV, iar acesta functioneaza excelent, implementarea facuta de catre Sony fiind una foarte reusita, dar evident, producatorii de aplicatii mai au de lucrat la acestea, mai ales producatorii de jocuri.

Grosimea televizorului este extrem de redusa, tot datorita panoului OLED si a eliminarii difuzoarelor traditionale. Suntem foarte incantati de acest progres, si speram ca in vreo 5 ani sa vedem televizoare si monitoare de acest gen disponibile la pret accesibil unei categorii mai largi de public, exact asa cum s-a intamplat si cu televizoarele 4k ce acum pot fi achizitionate incepanad cu 1800LEI.

Pretul pentru modelul de 55 inch este de 17999 LEI iar cel de 65 inch are un pret de 24999 LEI.

Articole asemanatoare

Back to top button