TECHTech&IT

Sony anunță un card de memorie foarte rapid pentru camere

Tehnologia memoriei de stocare nu stă pe loc și continuă să progreseze chiar dincolo de ceea ce pare că ar avea nevoie o mare parte din aplicațiile sale curente. Spre exemplu, Sony anunță un nou card de memorie, de tipul CFexpress, capabil să atingă viteze de citire/scriere de 1700/1480MB/s, cu o capacitate de 128GB.

Acest card este gândit pentru camere, însă nu doar cele care care filmează în format RAW și care tind să coste mai mult decât o locuință. Până și noile modele de camere din seria Z de la Nikon și S1 de la Panasonic suportă acest standard. Numai că nici una din aceste camere nu este capabilă să genereze un flux de date suficient încât să satureze vreodată capacitatea de transfer. Ca urmare, este mai mult un standard menit să fie acolo pentru situațiile în care camerele vor reuși vreodată să îl prindă din urmă, pe parcursul următorului deceniu. Cam același lucru este valabil și pentru noile standarde pentru cardurile SD de zi cu zi, ce pot depăși 900MB/s.

Cardul CFexpress va fi disponibil cu timpul și în variante de 256GB și de 512GB, dar data încă nu este cunoscută. De altfel, nici prețul nu este cunoscut. Deocamdată semnele indică posibilitatea că aceste carduri vor costa câteva sute de euro.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button