TECH

Sony A99 2 si CineLens la Photokina 2016

Sony a lansat la Photokina 2016 o camera foto la care nu se astepta nimeni. Modelul A99 a fost reinviat, iar acum vine in varianta reloaded Mark 2. Noul aparat dispune, evident, de un senzor full frame de 42MP si este capabil sa si filmeze la rezolutie 4K 30P cu 100Mb/s.

Ca si in cazul modelului A7r2, al carui senzor pare sa fi fost preluat pe aceasta camera, filmarea poate fi realizata cu profile profesionale S-Log 2 si 3.

Desi putea fi inca un mirrorless, Sony au ales formatul SLT, cu oglinda semi-transparenta fixa. Focalizarea automata este rapida, gratie celor 72 de puncte de focus. Corpul camerei integreaza o stabilizare pe cinci axe, iar sensibilitatea ISO se incadreaza intre valorile de 50 si 102400. Senzorul nu are filtru anti-aliasing, aspect care duce la un sharpness crescut al imaginii. Dar am pastrat the best for last: A99 este o camera extrem de rapida: poate realiza fotografii in rafala in format RAW la 12 cadre pe secunda cu autofocusul activat. Am testat treaba asta la fata locului si am fost absolut uluiti sa vedem ca din 12 poze erau clare… toate 12! Pretul in acest moment pe marile site-uri de profil din State este de 3200 de dolari.

Celalalt produs interesant de la Sony a fost obiectivul cinema E PZ 18-110 F4 G OSS, cu care compania doreste sa acapareze zona entry a acestei piete, pretul acestuia fiind de 3500$. Obiectivul este dedicat videografilor, formatul acestuia fiind Super 35mm/APS-C, asadar este perfect pentru camere precum Sony FS5 sau FS7, dar este compatibil si cu camerele din seria A7, daca activati modul APS-C Crop din meniul acestora. Aceasta este cea de-a doua lentila din aceasta categorie lansata de Sony, dupa 28-135-ul full frame de acum doi ani, care vine cu modul Smooth Motion Optics, focus breathing redus sau cu posibilitatea de a schimba directia de rotire a inelului de zoom. Obiectivul are stabilizare optica, iar carcasa este rezistenta la umezeala si praf. Va fi disponibil incepand cu luna Noiembrie.

 

 

 

 

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button