GamingTech&IT

Sony a vandut 100 de milioane de PlayStation 4

Sony a dat lovitura cu PlayStation 4 care a fost un adevarat hit, iar acum aceasta a atins pragul de 100 de milioane de unitati vandute. Sony a facut publice ultimele date de profit din care reiese ca alte 3.2 milioane de console PS4 au fost vandute pana la finalul quarter-ului trecut care s-a incheiat pe 30 Iunie, iar asta inseamna ca au fost vandute fix 100 de milioane de console. Cifra de vanzari Sony pentru PlayStation 4 era de 96.8 milioane de unitati la finalul quarter-ului precedent.

In timp ce vanzarile de PlayStation 4 au incetinit, ramane insa consola care a atins aceasta cifra cel mai rapid, potrivit lui Daniel Ahmad, Senior Analyst pentru Niko Partners. Asta inseamna ca a fost mai rapida decat PlayStation 2 si Nintendo Wii. PlayStation 4 a atins acest record dupa numai 5 ani si 7 luni, si la mai putin de trei ani dupa atingerea pragului de 50 de milioane de console vandute.

Vanzarile pentru consola de la Sony au pastrat un nivel consistent de-a lungul acestei generatii, cu 19 milioane vandute in 2017 si 17.8 milioane vandute anul trecut. Sony a mai dezvaluit si faptul ca vanzarile de jocuri in format digital au depasit pragul de 50%, ceea ce inseamna ca mai multi oameni prefera sa cumpere jocuri in format digital decat fizic.

Urmatoarea generatie de PlayStation, cel mai probabil PS5, pare a fi pregatit de lansare undeva la finalul anului 2020. Sony promite ca PS5 va introduce suport pentru continut 8K, 3D audio, stocare pe SSD si suport pentru rularea jocurilor de PlayStation 4. Mai mult de atat, PS5 va folosi un procesor cu opt nuclee bazat pe a treia generatie AMD Ryzen si se va bucura de o placa grafica care suporta Ray Tracing. De asemenea, urmatoarea consola PlayStation va avea in continuare cititor de discuri, intrucat nu cred ca suntem pregatiti inca de a trece pe „full digital”.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button