HiFi-TVRSS PaginaDeMediaTECHTech&IT

Sony a făcut un televizor 16K

Televizoarele 8K sunt în acest moment o veritabile raritate, ce prezintă numeroase provocări tehnologice, dar asta nu i-a oprit pe cei de la Sony să prezinte în Japonia un televizor 16K.

Nu este vorba de un produs comercial, ci de o demonstrație a potențialului pe care îl are tehnologia Micro LED, pe care Sony o numește Crystal LED în propria sa implementare. În esență, ecranul este compus din module multiple, ce puse cap la cap au o suprafață de 19.2 metri pe 5.4 metri și oferă o rezoluție totală de 16K. Pentru a pune lucrurile în perspectivă, un televizor 16K are o rezoluție de 64 de ori mai mare față de bătrânul Full HD pe care îl avem majoritatea în casele noastre. Mai este și de 16 ori mai mare față de 4K.

După cum vă puteți imagina, nu este ceva care să ajungă prea curând în casele muritorilor de rând, estimarea curentă fiind că va mai trece un deceniu până ce costul unui astfel de televizor va ajunge la nivelul la care așa ceva va fi posibil. Nu de alta, dar abia dacă există conținut adevărat în 4K la televizor, iar 8K este de negăsit în general.

Marele televizor 16K făcut de Sony va rămâne la un centru de cercetare al unei companii de cosmetice din Tokyo.

[BBC]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button