GamingPC&ConsolesȘtiri IT

Sony a cumpărat Insomniac Games

Ai crede că au făcut de mult timp

Dacă nu prea sunteți atenți la industria jocurilor video, probabil ați crede că Insomniac Games era de la bun început un studiou marca Sony, din moment ce vasta majoritate de titluri pe care le-a produs au fost strict pentru consola Playstation. Dar până luna aceasta studioul era independent.

Situația s-a schimbata cum, deoarece Sony a dezvăluit că a cumpărat Insomniac Games. De ce? Poate pentru că studiourile independente sunt pe moarte, și toate sunt în ultima vreme cumpărate de cineva, absorbite și potențial transformate în ceva nou, de nerecunoscut.

Conform lui Ted Price, director al Insomniac Games, alăturarea la marea familie Sony World Wide Studios va oferi numeroase oportunități de a îndeplini obiectivul studioului de a lăsa o impresie pozitivă și de durată asupra vieții oamenilor. Price era ceva mai bucuros în trecut de libertatea oferită de faptul că avea un studiou independent, unde nu trebuia să ia ordine de la altcineva. Posibil ca ceva să se fi schimbat între timp, sau ca Sony, bucuroși de cele 13 și ceva milioane de exemplare vândute ale lui Spider-Man, să îi fi trântit o cisternă de bani în fața ușii.

Compania nu a fost tocmai la fel de dornică să îl păstreze în viață parteneriatul cu Marvel pentru acel Spider-Man, în domeniul cinematografic, eroul fiind în efect dat afară din universul cinematic deținut de Disney.

[Eurogamer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button