MORERSS PaginaDeMediaȘtiri IT

Sonda InSight a aterizat cu succes pe planeta Marte

Seara trecută au răsunat urlete de bucurie de la NASA, deoarece sonda InSight a reușit să aterizeze cu succes pe planeta Marte.

InSight a trecut prin atmosfera planetei fără incidente și a încetinit suficient încât să își planteze picioarele în siguranță deplină pe solul marțian. La câteva minute după aterizare a fost transmisă și prima imagine de la bord, una de calitate destul de slabă, din moment ce camera încă mai era acoperită de praful generat de eveniment.

nasa insight

Toate sistemele de la bord funcționează în condiții normale, așa că se poate începe munca efectivă de verificare a compoziției interne a planetei, folosind un senzor seismic și un dispozitiv de săpare, care va încerca să detecteze temperatura internă a planetei. Asta nu se va întâmpla mâine-poimâine, săparea celor cinci metri urmând să se petreacă pe parcursul a aproape o jumătate de an. Important este că într-un final vom ști dacă planeta are sau nu un centru lichid care să îi afecteze rotația și temperatura interioară.

La ceva timp după aterizare a fost trimisă o nouă imagine, mult mai clară, afișând orizontul marțian. Insight nu prea va poza multe alte lucruri de pe planetă, din moment ce nu se poate mișca, este o sondă staționară.

nasa insight[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button