MORE

Sonda Cassini se va prăbuși astăzi în Saturn

Astăzi, la ora 14:00, ora locală, va avea loc ultima misiune a sondei spațiale Cassini. Aceasta își va încheia misiunea de aproape 20 de ani de explorare a planetei Saturn, prăbușindu-se în atmosfera planetei.

Sonda Cassini a fost lansată în ziua de 15 octombrie 1997, iar după o călătorie de 6 ani, timp în care a trecut pe lângă Venus și Jupiter, a sosit la ținta sa finală. Pe parcursul ultimului deceniu, sonda a fost responsabilă pentru redarea într-un detaliu nemaivăzut până atunci a planetei, a inelelor sale și a numeroșilor sateliți de pe orbita lui Saturn.

Distrugerea sa de astăzi este una plănuită și intenționată, sonda intra în atmosferă deoarece combustibilul său este aproape epuizat, iar în absența unei metode de a o controla există un risc mare ca aceasta să se izbească de una din lunile planetei.

Dacă vreți să vedeți în direct acest eveniment, vă încurajez să intrați chiar acum pe pagina oficială a NASA unde are loc o transmisie în direct din centrul de comandă. Procesul va dura mai bine de o oră, și n-ar trebui să vă așteptați să vedeți explozii sau artificii, din moment ce se va termina cu pierderea semnalului de la sondă în atmosferă, dar este un moment istoric ce n-ar trebui ratat.

[NASA]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button