PC

Solutie de supraveghere smart DIY: stocare Seagate Ironwolf + NAS Synology DS716 + camere TP-Link NC250

Am tot prezentat solutii de securitate in trecut, iar astazi este timpul sa va mai prezentam inca una. Solutia propusa astazi este una personalizata, care poate fi realizata de catre oricine, pretul acesteia fiind de aproximativ 3440LEI sau putin peste 4000LEI daca se doreste si backup.

Kitul realizat de noi este compus dintr-un NAS Synology DS716 + II, doua camere TP-LINK NC250 si doua Seagate Ironwolf de 4TB. HDD-ul Ironwolf de la Seagate este conceput special pentru a fi utilizat in NAS-uri, acesta fiind foarte silentios, rapid si rezistent. Am ales aceasta solutie deoarece este simplu de pus in functiune, avem stocare cat cuprinde si compatibilitate intre NAS si camere, plus acces separat la camere de pe telefon de la distanta prin aplicatie dedicata. Prin urmare avem o solutie cu adevarat smart, lucru care lipseste in acest moment unora dintre solutiile profesionale, unde camerele fie dispun fie de o aplicatie saraca si prost optimizata, fie nu pot fi deloc accesate de la distanta prin retea.

Synology DiskStation DS716+II suporta atasarea a pana la 40 de camere IP, acesta avand un soft foarte bine dezvoltat, care permite notificari in timp real, urmarirea live a camerelor si posibilitatea de a inregistra 24/7 sau doar la detectarea de miscare sau de sunet. Conectarea unei camere IP este foarte simpla, aceasta nici nu trebuie sa fie in lista de compatibilitate a NAS-ului, acesta avand la dispozitie si setari manuale pentru a atasa o camera. Daca acea camera este pe lista de compatibilitate, ea va fi gasita in mod automat de catre NAS.

TP-LINK NC250 este o camera IP care poate filma la o rezolutie maxima de 1280×720 pixeli. Camera dispune si de night vision, acesta activandu-se automat cand se intuneca. Compresia H.264 asigura o calitate crescuta a stremingului cu un consum redus de date. NC250 poate fi controlata din browser sau de pe aplicatia dedicata pentru Android si iOS. Daca instalati aplicatia pe telefon beneficiati de notificari in timp real. Dpdv conectivitate avem la dipozitie LAN sau WiFi. Noi am testat camera pe WiFi, iar aceasta a functionat fara probleme de la prima incercare. NC250 integreaza si un microfon, iar prin aplicatie sau browser puteti auzi ce se intampla in locatia unde este instalata camera si de asemenea poate fi folosita ca si baby monitor.

In functie de ce camera alegeti, aceasta solutie poate depasi cu usurinta una profesionala care este si mai scumpa. Avantajul utilizarii unui NAS este posibilitatea de a il folosi si ca backup sau media player. Puteti instala in acesta pana la doua Seagate IronWolf de 8TB, astfel avem un total de 16TB, cu care putem face… orice!

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button