MORE

Soft care face incarcarea bateriilor Li-Ion de 6 ori mai rapida

O companie recent aparuta in California numita Qnovo sustine ca a dezvoltat un soft care faciliteaza incarcarea de 6 ori mai rapida a dispozitivelor mobile cu baterie Li-Ion. Folosind tehlonogia celor de la Qnovo, puteti obtine o autonomie de pana la 6 ore cu o incarcare de doar 15 minute, fata de 1-2 ore cat are o incarcare normala acum.

Conform celor de la Qnovo, nici o baterie nu este identica cu alta, si daca se stie exact cata putere se poate stoca in fiecare baterie, fara ca aceasta sa fie deterioarata, acest lucru poate reduce considerabil timpul de incarcare. Dupa cum bine stiti, bateriile se deterioreaza cu timpul. Producatorii de baterii sunt constienti de „pericolele” incarcarii bateriilor Li-Ion, si ca acestea pot creea dendrite (Wikipedia), iar pentru a evita acest lucru, acestia micsoreaza valoarea curentului de incarcare, acest lucru ducand la o durata de viata mai mare a bateriei, dar si la un timp mai indelungat de incarcare.

Intr-un final, solutia oferita de Qnovo poate reduce de la 3 pana la 6 ori timpul de incarcare, in plus prelungeste si viata bateriei. Acestia pe langa solutia software, au si una hardware, care poate fi integrata in orice dispozitiv. Aceasta consta dintr-un chip plasat pe circuitul de incarcare a dispozitivului, fie el laptop, tableta sau telefon. Chipul este, evident, mult mai eficiant, dar aproape imposibil de aplicat pe dispozitivele deja iesite pe piata, asa ca trebuie sa ne multumim cu varianta…soft. Undeva in cursul anului viitor, Qnovo sustine ca or sa apara pe piata cateva modele care vor incorpora aceasta tehnologie.

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. De prelungirea vietii baterii si de reducerea timpului de incarcare am tot auzit dar n-a aparut nimic viabil incat sa si foloseasca .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button