MORECommunity

Soferii Uber si Lyft vor fi clasificati oficial drept angajati

Cele doua companii inaintasera in trecut Propunerea 22 in fata statului California, prin care soferii de Uber si Lyft sa continue sa profeseze drept „contractanti independenti”. Pentru asta, cele doua servicii de ride sharing au fost gata sa investeasca suma de 185 de milioane de dolari.

Toate bune si frumoase pana cand Curtea de Apel din California da o lovitura serioasa. Uber si Lyft sunt chemati din nou in instanta, fiind din nou obligati sa isi clasifice soferii ca angajati, in deplinatatea cuvantului, Prin urmare, soferii au dreptul sa beneficieze de salariul minim pe economie, de bonusuri pentru orele in plus, concediu medical platit si asigurare de somaj.uber lyft

 

Drept care, de fapt, este prevazut de catre Proiectul de Lege 5 (AB-5), adoptat in luna ianuarie a acestui an. Daca Uber si Lyft nu se conformeaza, vor putea fi trasi la raspundere pentru incalcarea Proiectului.

Decizia a fost luata in cadrul procesului de la Curtea de Apel a Californiei. Companiile au 30 de zile la dispozitie sa se conformeze. Teoretic, cele 30 de zile vor fi alocate la 61 de zile dupa ce jurisdictia procesului este inapoiata instantei de judecata. Uber si Lyft ar putea cere o noua audienta Curtii Supreme, avand in vedere decizia luata, insa nu se stie cum vor evolua lucrurile.

uber

Daca, in timpul transferului jurisdictiei, decizia sufera modificari sau Propunerea 22 este adoptata cu succes, Uber si Lyft au sanse sa isi pastreze contractantii. Reprezentantii companiilor afirma ca decizia Curtii ar avea consecinte devastatoare pentru californienii care se chinuie sa-si castige painea si pentru majoritatea serviciilor ride sharing din stat.

 

 

 

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button