MobileȘtiriTech&IT

Apple Vision Pro, folosite la volan de un șofer de Tesla

A fost sau n-a fost arestat?

Un videoclip devenit viral pe rețelele de socializare prezintă un șofer de Tesla, purtând noile căști Apple Vision Pro în timp ce mașina mergea pe pilot automat (Autopilot). Bărbatul pare că este arestat sau măcar oprit de poliție, scrie Gizmodo. Dante Lentini, în vârstă de 21 de ani, a postat videoclipul pe contul său de pe platforma X, părând să tasteze și să deruleze pe căștile de 3500 de dolari.

Controversa generată de purtarea Apple Vision Pro la volan

La începutul videoclipului, mâinile lui Lentini nu sunt pe volan, lucru necesar pentru toate cele trei funcții de conducere asistată ale Tesla: Autopilot, Enhanced Autopilot și Full Self-Driving. Ulterior, Lentini s-a filmat cu mașina oprită și cu poliția lângă el. Într-un comentariu pe X, acesta confirmă că el apare în videoclip și că a fost arestat. Videoclipul lui Lentini a adunat mai mult de 24 de milioane de vizualizări pe X până luni dimineață, 5 februarie. Gizmodo a încercat să ia legătura cu Lentini și cu Tesla pentru un comentariu și a primit, în cele din urmă, un răspuns de la tânărul american. Tesla și-a desființat departamentul de relații publice în 2020.

Dante Lentini a confirmat pentru Gizmodo că videoclipul în care apărea a fost o glumă, realizată împreună cu prietenii, și că nu a fost arestat. Acesta susține că a folosit căștile doar timp de 30-40 de secunde în timp ce conducea Tesla și că a ales să filmeze polițiștii pentru a crea impresia că a fost arestat.

Unii utilizatori de pe rețelele de socializare l-au acuzat pe Lentini, care afirmă pe LinkedIn că este manager de produs la startup-ul de dezvoltare software Hyper, că a regizat videoclipul pentru notorietate. În răspuns la comentariile care îl criticau pentru prostia de a conduce purtând căștile Apple Vision Pro, Lentini a răspuns: „my bad, had a meeting” (greșeala mea, am avut o întâlnire).

Gigantul din Cupertino avertizează în mod specific utilizatorii să nu folosească Apple Vision Pro în timp ce conduc, în manualul de utilizare. „Rămâneți întotdeauna conectați la mediul înconjurător și la postura corpului în timpul utilizării. Apple Vision Pro este conceput pentru utilizare în zone controlate și sigure, pe o suprafață plană”, notează compania. „Nu utilizați niciodată Apple Vision Pro în timpul operării unui vehicul în mișcare, bicicletă, echipament greu sau în orice alte situații care necesită atenție la siguranță.”

Funcțiile de asistență la conducere ale automobilelor Tesla, în special Autopilot, au fost supuse examinării federale în ultimii ani. În 2021, Administrația Națională pentru Siguranța Traficului Rutier din SUA a deschis o anchetă formală asupra companiei, privind accidente care au implicat funcțiile de asistență la conducere ale Tesla, accidente în urma cărora au murit mai mult de 12 oameni.

În iulie anul trecut, Administrația Națională pentru Siguranța Traficului Rutier din SUA a solicitat Tesla mai multe informații despre o actualizare de software care permite șoferilor să folosească Autopilot pentru perioade prelungite, fără a-și ține mâinile pe volan.

Aceasta nu e singura situație bizară cu utilizatori de Apple Vision Pro, PCMag scrie despre doi clienți ai unui restaurant care au mâncat cu căștile pe față. Alte filmări de pe X arată un șofer de Cybertruck care conduce, un bărbat plimbându-se pe stradă prin Londra și un tânăr la sală.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button