PCȘtiri ITTECH

Socket-ul AM4 va rămâne până în anul 2020

În cazul în care aveați dubii despre cât de mult va rezista pe piață socket-ul AM4 pentru procesoarele AMD, aveți acum un răspuns destul de concret din partea unui reprezentant al companiei.

Într-un interviu efectuat pentru OverclockersUK, James Prior, Senior Product Manager al companiei, a dezvăluit că socket-ul AM4 va fi suportat până în 2020. Intenția este cea de-a permite plăcilor de bază curente să suporte toate procesoarele pe care AMD le va lansa până atunci printr-un simplu update de BIOS. Infrastructura va rămâne aceeași pentru lucruri ca livrarea de curent, așa că nu se vor întâmpla incidente ca la Coffee Lake. Așa că o placă de bază cumpărată anul acesta va avea suficientă longevitate cât să justifice pe termen lung saltul de preț de la AM3+ la AM4.

Prior a mai oferit ceva detalii și despre seria de plăci video Radeon RX Vega, spunând că stocurile vor crește, ceea ce ar putea duce la prețuri mai apropiate de cele recomandate și la ceva mai multe șanse să găsiți una pe rafturi. De asemenea, acesta a ținut să clarifice că deocamdată nu există nici un Vega 11 dedicat, ci doar o componentă care face parte din APU-urile din generația Raven Ridge.

[Videocardz]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button