MORE

Socket AM4 este compatibil cu sistemele de racire curente

O veste buna pentru cei care se gandesc sa treaca la patforma AM4 atunci cand apar procesoarele Zen, dar nu vor sa schimbe o frumusete de sistem de racire. Nu va trebui sa inlocuit cooler-ul aftermarket, pentru ca acesta va fi compatibil cu urmatoarea generatie de placi de baza de la AMD.

Producatorul de solutii de racire Thermalight a dezvaluit pe Facebook, intr-o postare care a fost stearsa in ultimele ore, ca AM4 foloseste aceeasi configuratie de fixare a sistemului de racire ca cea de la AM3+. Pare putin probabil ca informatia este eronata, ci doar postata inainte de un anunt oficial, care ar trebui sa fie pe la Computex saptamana viitoare.

Compatibilitatea dintre sistemele de racire folosite pentru procesoarele bazate pe AM3+ si cele AM4 era speculata de ceva vreme. La urma urmei, AMD a lansat un nou cooler de referinta, numit Wraith, despre care se credea ca va fi utilizat la procesoarele Zen. Insa acest cooler, mult mai performanta ca cel standard vechi, este compatibil si cu procesoarele Bulldozer/Vishera existente, care sunt mult prea aproape de sfarsitul lor de viata pentru a mai avea sens lansarea unei solutii de racire dedicata.

Asa ca daca aveti un cooler bun pe AM3+, nu trebuie sa il aruncati daca veti trece la AM4.

[Overclock3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button