MORE

Soarta lui Descent Underground este incertă!

Soarta lui Descent Underground este incerta, asta dupa ce luna trecută, Eric ”Wingman” Peterson a lansat o propunere de finanțare pe Kickstarter a unui joc nou despre lupte în labirinturi spațiale, la bordul unor nave ce se pot mișca și roti pe toate direcțiile și axele. Inițial trebuia să se numească Ships That Fight Underground, un STFU pentru cei mai familiari cu terminologia internetului, însă la un moment dat a intrat Interplay în scenă, cu propunerea de a-l face un joc Descent. Ca urmare, a devenit un joc Descent, cu subtitlul Underground, și-a poposit pe Kickstarter timp de o lună cu obiectivul de a strânge măcar 600 de mii de dolari.

Proiectul nu este primul de acest fel la care lucreaza Peterson. Cu trei ani în urmă acesta a încercat să finanțeze o continuare pentru Conquest Frontier Wars, un RTS spațial excelent la care incepuse lucrul cu 15 ani în urmă, dar a eșuat, strângând aproape… nimic, și fiind ignorat de presă. Apoi, s-a reunit cu câțiva prieteni vechi pentru a forma un mic studio numit Cloud Imperium Games, care sub conducerea lui Chris Roberts a strâns până acum mai bine de 78 de milioane de dolari pentru Star Citizen. Peterson a avut un rol important la dezvoltarea jocului, însă nu a putut rămâne la proiect, deoarece asta ar fi însemnat să se mute într-un cu totul alt oraș, sacrificându-și viața de familie.

Acum, in propriul oraș, a înființat un studio nou, Descendant Studios, cu obiectivul de a face un joc multiplayer la care jucătorii se vor întrece in arene de luptă din interiorul unor asteroizi ce pot fi distruși, atât pentru a căpăta avantaje tactice, power-ups, cât și pentru a croi un drum mai eficient către baza inamică. Proiectul s-a chinuit vreme de o lună să se apropie măcar de ținta sa de 600 de mii de dolari, si cu numai 3 ore înainte de a se termina perioada de finanțare, a reușit să treacă acest prag. Jocul își are finanțarea asigurată și îl vom putea vedea în acțiune din primăvara anului viitor. În funcție de succesul său după lansare, este discutată și adăugarea unei campanii extinse de single player, dincolo de ceea ce va fi posibil în varianta inițială a lui Descent Underground.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button