MORE

Snowden sustine ca FBI poate debloca iPhone-ul

De cateva saptamani, FBI si Apple se tot cearta din cauza unui telefon de serviciu, marca iPhone, care a fost in proprietatea unuia din indivizii cautati in legatura cu atentatul din San Bernardino de anul trecut.

FBI spune ca doar Apple il poate accesa, si ca urmare trebuie sa faca o varianta de iOS fara protectii sau un firmware care sa le ocoleasca, iar Apple spune ca nu vrea sa faca asta, fiindca ar reprezenta un pericol pentru intregul ecosistem al companiei.

In tot acest timp, presa de specialitate tot spune ca exista si alte metode prin care telefonul poate fi accesat, iar de aceasta opinie pare sa fie si Edward Snowden, omul responsabil pentru faptul ca acum stim de ce Skype ocazional mai rade de unul singur cand spunem glume pe langa calculator.

Acesta a fost intrebat la o conferinta recenta, unde era prezent prin Google Hangouts, care este opinia sa despre aceasta situatie. Raspunsul sau a fost un sincer:

Respectfully, that’s bullshit

A elaborat, spunand ca FBI are de cateva decenii prin care sa ocoleasca protectia de pe un singur telefon care se afla deja in posesia autoritatilor.

[The Intercet]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button