Tech&IT

Snowden avertizează că Google Allo nu este sigur

Google Allo a fost lansat zilele trecute în SUA. Noul serviciu de mesagerie al companiei promitea să ofere criptare și chiar să nu stocheze informațiile utilizatorilor decât pe moment. Dar varianta sa de lansare nu prea pare să facă tocmai asta.

Google a luate decizia să păstreze conversațiile efectuate prin Allo care nu sunt realizate în modul Incognito. Acestea sunt criptate și pot fi accesate doar de către Google… sau de către autoritățile care vin cu un mandat la companie. Din fericire, acestea pot fi șterse manual de către utilizator.

Motivul pentru care Google a făcut asta este pentru a îmbunătăți performanța asistentului personal din Allo, cel care poate trimite răspunsuri automatizate și poate oferi recomandări bazate pe conversațiile aflate în desfășurare. Desigur, în acest fel se mai rezolvă și problema de-a oferi utilizatorilor un serviciu mai sigur decât ar trebui.

[The Verge]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

4 comentarii

  1. La ora actuală, se pare ca tocmai Facebook Messenger (strict în varianta de iOS și Android) va include o stocare doar temporară a datelor. Ironic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button