MORE

Snowden a facut o unealta care spune cand te spioneaza telefonul

Daca suspectezi cumva ca telefonul tau te spioneaza, in curand vei avea si dovezile necesare, multumita lui Edward Snowden si lui Andrew „Bunnie” Huang.

Cei doi colaboreaza pentru realizarea unui atasament capabil sa detecteze toate semnalele trimise de un telefon, numit Introspection Engine. Momentan, acest dispozitiv functioneaza doar pe telefoanele din seria iPhone 6, dar cu timpul ar putea fi extins si la alte modele.

Pentru adaptarea sa la mai multe tipuri de telefoane vor trebui analizate schitele de reparare, nefiind disponibile date directe despre specificatiile multora dintre ele. Dar avand in vedere istoria lui Andrew Huang cu ingineria inversa, probabil nu va fi o problema. In anii trecut, Huang a fost dat in judecata de Microsoft pentru ca a publicat o carte despre cum consola Xbox poate fi „sparta”.

Introspection Engine este un dispozitiv izolat de telefon, pentru a nu fi afectat de malware, scu propria sa baterie. Acesta include un ecran care arata starea telefonului, ce functii de comunicare sunt active si daca a inceput sa emita in mod spontan semnale atunci cand nu ar trebui.

Acesta poate sa monitorizeze Wi-Fi, GSM, GPS si Bluetooth, dar nu si NFC. Antena de la NFC este dezactivata de Introspection Engine, iar functia in general ar putea fi scoasa, pentru ca in cazurile de utilizate avute in minte pentru Introspection Engine, NFC nu prea intra in calcul.

Introspection Engine este realizat cu un buget foarte mic, asa ca probabil nu va ajunge pe piata prea curand intr-o masura comerciala, dar este construit folosind tehnologie Open Source, asa ca in cel mai rau caz ar putea fi publicate planurile sale pe internet.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button