GamingPC&ConsolesTech&IT

Snapdragon XR2 ar putea revoluționa VR-ul stand-alone

Putere fără precedent pentru o soluție stand-alone

Dacă va face cu ochiul Half-life VR, dar buzunarul sugerează să vă puneți pofta în cui, o soluție ar putea sosi în viitorul apropiat.

Qualcomm a dezvăluit în cadrul conferinței sale recente un nou chipset gândit strict pentru VR și AR. Acesta se numește Snapdragon XR2 și este un monstru fata de predecesorul sau. Noul chipset promite sa aducă performanță dubla fata de generația anterioară pe partea de GPU și CPU, capacitatea de a reda video de patru ori mai bine, plus suport pentru două ecrane de rezoluție 3K, ambele funcționând la 90Hz. Bine, dacă chipset-ul chiar poate reda ceva în 3D cu o rezoluție combinată de 6K este discutabil, dar măcar va putea fi legat la ceva ce poate reda o astfel de rezoluție.

Pe lângă asta, Snapdragon XR2 mai vine cu suport integrat pentru 5G și poate apela simultan până la 7 camere, pentru aplicații diverse de urmărire și AR. Mai există și o componentă de AI integrată, mult mai rapidă decât cea folosită de Snapdragon 835.

Noul chipset va fi disponibil pentru producători de anul viitor, compania așteptându-se ca primele headset-uri ce se folosesc de el să sosească în prima jumătate din anul 2020.

Lansarea lui XR2 este foarte importantă, deoarece va oferi unui headset neconectat suficientă putere încât să rivalizeze cu o experiență ce ar necesita în mod normal un PC, sau măcar un PS4. Majoritatea sistemelor de sine stătătoare ce sunt acum pe piață sunt bazate tot pe tehnologia produsă de Snapdragon, însă folosind hardware cu mult mai slab față de ce oferă modelul anunțat săptămâna aceasta.

Prețul pentru un dispozitiv ce va folosi acest chipset cu siguranță nu va fi mic, dar poate costul combinat al experienței nu se va ridica la nota de plată a unui sistem de gaming/consolă plus un headset VR de calitate bună.

[Road to VR]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button