Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Snapdragon nu mai este un procesor

/
/
/
img

Qualcomm a făcut un anunț prin care dorește să definească mai bine imaginea seriei de chipset-uri Snapdragon.

Compania a dezvăluit că intenționează să nu mai folosească termenul de „procesor” pentru a descrie Snapdragon și încurajează restul lumii să renunțe la acest termen în favoarea celui de „platformă”. De ce? Fiindcă asta descrie ceva mai bine exact ce face soluția dezvoltată de către Qualcomm..

Nu mai este vorba doar de un simplu procesor sau un chipset care include și un GPU. Snapdragon în acest moment include CPU, GPU, memorie, modem, management al încărcării, convertor audio, controller de ecran și multe alte lucruri alături de software-ul asociat. Sună ca ceva mai complicat decât un simplu procesor.

Vor fi aduse ca urmare a cestui anunț schimbări la platforma Snapdragon? Nu. Va aduce asta vreo schimbare efectivă pe care să o simtă clienții? Nu. Pur și simplu este o redefinire a categoriei în care va fi încadrat de acum înainte această tehnologie.

[Ars Technica]

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This div height required for enabling the sticky sidebar