Tech&ITȘtiriTelefoane

Snapdragon 8 Gen 3 pare să fie mult mai puternic ca A16 Bionic de la Apple

Nici nu s-a pus bine praful pe noul vârf de gamă din tabăra Android, Snapdragon 8 Gen 2, că oamenii deja au început să vorbească despre următorul model. Și uite așa se face că pe internet au apărut rezultatelor unor teste Geekbench care se pare că au fost făcute cu o versiune prototip al chipset-ului Snapdragon 8 Gen 3, iar rezultatele sunt de-a dreptul interesante.

Ca de obicei, toate informațiile de aici nu trebuie luate ca atare, dat fiind faptul că sursele nu sunt confirmate și cu siguranță chipset-ul in question este maxim un engineering sample. Astea fiind zise, trebuie să recunosc că scorurile obținute de acest chipset sunt foarte bune. Vorbim de un scor de 1930 și 6236 în testul Geekbench Single-Core și Multi-Core respectiv, conform unui screenshot postat pe rețeaua socială Meeco.

snapdragon 8 gen 32

Pentru comparație, A16 Bionic de la Apple scoate 1874 și 5384 în testul Geekbench Single-Core și Multi-Core respectiv. Asta înseamnă că pentru prima dată în mulți ani chipset-ul celor de la Qualcomm ar fi mai puternic decât cel de la Apple (dacă aceste zvonuri se adeveresc). Mai mult, Snapdragon 8 Gen 3 ar fi în medie cu 25 de procente mai rapid decât 8 Gen 2, o creștere a performanței foarte bună de la an la an.

Pe lângă asta, postarea menționată anterior mai spune și că Snapdragon 8 Gen 3 ar fi și cu 20% mai eficient decât generația trecută, ceea ce este o îmbunătățire semnificativă. O altă diferență între cele două generații ar putea fi configurația nucleelor. Snapdragon 8 Gen 2 folosește o configurație 1+4+3, în timp ce se zvonește că Snapdragon 8 Gen 3 ar putea folosi o configurație 1+5+2, înlocuind astfel un nucleu de eficiență cu unul de performanță.

Am zis mai sus că Snapdragon 8 Gen 3 ar putea fi mai puternic decât A16 Bionic și asta chiar poate fi adevărat. Dar asta nu înseamnă și că Qualcomm va fura coroana pentru cel mai performant chipset de telefon din lume. Asta deoarece Apple va scoate (cel mai probabil) A17 Bionic odată cu lansarea seriei iPhone 15 undeva prin toamnă, care este posibil să fie mai puternic decât Snapdragon 8 Gen 2. Sigur, vom trăi și vom vedea ce se întâmplă, dar tot ce pot să zic este că mă bucur să văd, în sfârșit, competiție mai serioasă pentru cel mai performant chipset de telefon din lume.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button