Tech&ITRSS PaginaDeMediaTECH

Samsung și TSMC au șanse să se ocupe de producția noilor procesoare Snapdragon 895

Se spune că cei de la Qualcomm deja au început să lucreze la succesorul lui Snapdragon 888, flagship-ul care își face loc în circuitele telefoanelor cu același statut. Aici intră în scenă un leaker cunoscut, pe nume Ice Universe, care ne spune că noul Snapdragon 895 va beneficia și de varianta Plus, iar de producția acestor două iterații se vor ocupa Samsung și TSMC.

În contrast cu 888 și 888+ (pe 5nm, cel din urmă abia făcând ochi și prezentând o performanță mai mare pe partea de AI și single-core), Snapdragon 895 se va baza pe arhitectura de 4nm și ar urma să fie dezvăluit iarna aceasta, în decembrie.

Mulți s-ar fi așteptat ca cei de la Qualcomm să colaboreze cu un singur furnizor (ahem, Samsung), însă utilizatorul Twitter menționează că producția noilor procesoare va fi împărțită între doi titani: Samsung și TSMC. Cel dintâi se va ocupa de varianta standard, în vreme ce acesta din urmă a preluat producția lui 895+.

Snapdragon 895, pe numele de cod SM8450

Până să aflăm zvonurile legate de producție, un alt leaker a dezvăluit niște detalii despre următorul flagship. Procesorul ar urma să folosească arhitectura ARMv9 și va integra un modem X65 5G cu suport LPDDR5 RAM. Pe lângă acestea, alte caracteristici includ îmbunătățirea sporului de performanță în timpul sarcinilor solicitante și utilizarea Adreno 730 ca GPU.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button