TelefoaneRSS PaginaDeMediaTECH

Snapdragon 888 – Iata primele telefoane care vor rula pe noul chipset Qualcomm

Qualcomm isi va face simtita prezenta in 2021 cu Snapdragon 888, un chipset de ultima generatie, de care se vor folosi multe smartphone-uri de top.

Recent, s-au descoperit si primele modele de telefoane care vor fi echipate cu Snapdragon 888, iar acestea sunt Realme, Oppo si Xiaomi. Momentan nu exista foarte multe detalii despre chipset, in afara faptului ca va folosi un „Full-path Color Management System”, menit sa ajute la o mai mare fidelitate a culorilor de pe ecran.

Snapdragon ca baza pentru 2021

Snapdragon 888 se va lansa in primul trimestru al anului 2021, iar primul telefon care il va folosi este un model cu numele de cod „Race”, aflat in dezvoltare de catre Realme.

Realme nu s-a sinchisit sa ne explice mai multe, dar un leak din partea GSMArena ne spune ca Race va avea 12 GB de RAM si un spatiu de stocare de 256 GB, in vreme de ilustriatia prezinta un model cu un arsenal foto de patru lentile, dispuse in stil inel.

Telefoanele de la Oppo vor fi urmatoarele care vor beneficia de puterea lui Snapdragon 888. Find X va fi printre primele flagship-uri cu un astfel de privilegiu, ceea ce inseamna ca Find X3 si Find X3 Pro ii vor calca mai mult ca sigur pe urme.

Nu in ultimul rand, Snapdragon 888 se va ascunde si in circuitele noului Xiaomi Mi 11. Initial, se zvonea ca  Mi 11 va sosi pana la finele acestui an, dar se pare ca este momentul sa ne temperam asteptarile. In orice caz, flagship-ul Xiaomi nu va intarzia sa apara prin prima jumatate a lui 2021.

Acestea sunt primele serii de telefoane confirmate. Dat fiind faptul ca Snapdragon 888 va deveni unul din chipset-urile „de referinta” pentru 2021, ne putem astepta ca si alte smartphone-uri de tipul One Plus 9, Sony Xperia 1 III sau Motorola Edge 2 sa foloseasca noua tehnologie de la Qualcomm.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button