TECHTech&ITTelefoane

Snapdragon 855 ar putea fi la fel de puternic ca A11 Bionic

Chipset-ul Qualcomm Snapdragon 845 alimentează aproape orice dispozitiv Android, care nu este fabricat de Huawei sau Samsung anul acesta, dar este destul de bătran în acest moment, lansându-se pe Galaxy S9 în această primăvară.

Succesorul său, care probabil va purta numele Snapdragon 855, s-ar putea să fi fost testat în cadrul unei comisii de dezvoltare. Înregistrarea din Geekbench nu ne dă numele chipset-ului, doar numele de cod – „msmnile”.

A fost asociat cu 6 GB de memorie RAM pe dispozitivul de testare, care a rulat Android 9 Pie. Rezultatul său multi-core de 10.469 se potrivește cu ceea ce Apple A11 Bionic SoC reușește să realizeze. Acest procesor a alimentat modelele de iPhone de anul trecut.

Pe partea de scor single-core, chip-ul următor al Qualcomm nu se poate compara cu Apple, dar se apropie de el – 3.697 comparativ cu 4.300 pentru A11. Acestea fiind spuse, Apple nu va sta pe loc, și este aproape sigur că A12 SoC pe care îl va introduce în viitoarele modele de iPhone (care urmează să fie dezvăluit pe 12 septembrie) va avea o performanță chiar mai bună decât cea a lui A11.

Deci, chiar dacă acesta este modelul Snapdragon 855, până când va ajunge pe piață în dispozitivele lansate în cursul anului viitor, este rezonabil să presupunem că acesta va fi clasat în continuare după cel mai nou și cel mai grozav chipset al lui Apple atunci când privim lucrurile din acest punct de vedere.

Există, de asemenea, posibilitatea ca „msmnile” să nu fie deloc un chip destinat telefoanelor inteligente, ci să fie destinat dispozitivelor care rulează Windows. Qualcomm și Microsoft lucrează deja de ceva vreme la Windows pe ARM, iar acesta ar putea fi următorul SoC cu acest scop, este imposibil de spus în mod cert în acest moment.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button