Telefoane

Snapdragon 835 a fost anunțat

Qualcomm a dezvăluit cel mai nou chipset al său pentru platforme mobile, menit să înlocuiască modelele actuale Snapdragon 820 și 821.

Snapdragon 835 va reprezenta o schimbare notabilă de la predecesorii săi, deoarece este primul chipset al companiei care să fie construit folosind procesul de fabricație de 10 nanometri. Producția se va realiza la uzinele Samsung, folosind procesul 10LPE FinFET. Fără nici o schimbare de arhitectură, această schimbare în sine va oferi noului chipset o performanță mai bună cu 27% și un spor de eficiență de 40% față de generația anterioară.

Noul chipset însă vine cu câteva schimbări, cum ar fi suport pentru Quick Charge 4, ceea ce ar permite încărcarea în 5 minute a bateriei suficient de mult cât să reziste 5 ore. Iar 15 minute va încărca 50% din baterie. Mai important, această funcție este compatibilă cu specificațiile de energie ale standardului USB, ceea ce înseamnă că nu mai există un risc la fel de mare de… incidente nefericite, dacă sunt folosite încărcătoare care nu sunt făcute special pentru chipset-ul cu pricina.

Nu s-au oferit detalii concrete despre performanța lui Snapdragon 835, primele modele urmând să fie disponibile în prima jumătate a lui 2017. Vă puteți aștepta ca telefoane care folosesc acest chipset să fie disponibile pe la sfârșitul verii sau prin toamna anului viitor.

[Ars Technica]

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button