MORE

Snapdragon 820 va fi fierbinte

Daca va amintiti de  varianta initiala a chipset-ului Snapdragon 810, produs de catre Qualcomm, probabil cuvinte precum „supraincalzire” sau „fierbinte”, poate „ajutor, ajutor, arde, chemati pompierii” va vin in minte. Exista speranta ca succesorul sau, Snapdragon 820 sa fie ceva mai bine proiectat, si sa fie in stare sa ofere performanta mai buna fara sa provoace incendii. Se pare insa ca tot veti avea nevoie de buzunare din azbest.

Conform unor informatii care circula in acest moment pe internet, Samsung lucreaza din greu la remedierea problemei de caldura a procesorului produs de Qualcomm. Acesta urmeaza sa fie folosit in unele variante din Galaxy S7, celelalte utilizand un Exynos 8890, care nu pare sa aiba un risc la fel de mare in ceea ce priveste pornirea de incendii.

Exista in acest moment doua solutii posibile. Prima ar fi modificare sistemului de control al procesorului, la nivel de software, pentru a tempera obiceiul sau de a se supraincalzi. A doua solutie ar presupune implementarea unui nou sistem de racire in telefon, cu o conducta care sa dirijeze mai bine caldura procesorului si sa o disipeze mai eficient.

Probabil vom afla ce solutie a fost implementata anul viitor, cand Samsung Galaxy S7 va fi lansat. Alte telefoane care folosesc procesorul Snapdragon 820 vor avea nevoie de propriile sisteme de racire, asta sau producatorii vor fi obligati sa faca telefoane din acelasi material din care sunt construite panourile de caldura de pe navetele spatiale.

[Fudzilla]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Back to top button
Close
Close