Știri ITTECHTelefoane

Snapdragon 8150 se descurcă bine în testele de AI

Cel mai nou chipset al celor de la Qualcomm, Snapdragon 8150, a început să își facă apariția prin diverse teste, chiar înainte de anunțarea sa oficială.

Numele noului chipset pare că va fi Snapdragon 8150 și a fost descoperit în baza de date a AI Benchmark, unde ocupă în acest moment primul loc, și este încă vorba de o variantă de testare a sa. Scorul de AI este aproape dublu față de generația anterioară, indicând un potențial foarte mare pentru calcule legate de machine learning, deep learning și toate cele.

Și la ce ar fi util așa ceva pentru un chipset dedicat platformelor mobile? În primul rând la cameră. Din moment ce senzorii folosiți de telefoane tot continuă să fie minusculi, iar lentilele sunt tot mici, nu prea veți avea parte de rezultate cu același nivel de calitate ca la o cameră dedicată care ar costa la fel de mult ca telefonul (sau jumătate cât el). Dar acel rezultat poate fi îmbunătățit drastic prin folosirea unui sistem antrenat să înțeleagă imaginea și să rafineze detaliile pe baza a ceea ce ar fi trebuit să fie acolo. O altă aplicație foarte utilă este transformarea diverșilor asistenți digitali în unelte mai capabile să înțeleagă ce spui și ce vrei.

Snapdragon 8150 ar trebui să fie anunțat la începutul lunii viitoare.

[GSM Arena]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button