Tech&ITTelefoane

Snapdragon 8 Gen 2 va avea o configurație a nucleelor foarte bizară

Snapdragon 8 Gen 1 este momentan vârful de lance al procesoarelor pentru telefoanele Android. Momentan. Pentru că Snapdragon 8 Plus Gen 1 ar trebui să-și facă apariția cât de curând. Nu este neapărat un salt major în materie de performanță, dar lucrurile par să se schimbe odată ce Snapdragon 8 Gen 2 va face ochi mai devreme sau mai târziu.

Leak-urile recente de pe site-urile chinezești indică faptul că posibilul Snapdragon 8 Gen 2, pe numele de cod SM8550,  va schimba rețeta originală, adică va adopta un design mult mai complex față de Gen 1, grație modelului compus din patru grupuri de nuclee. Informațiile descoperite se leagă și de procesul de fabricare pe 4nm de la TSMC și de introducerea unui procesor grafic Adreno 740 GPU. Până aici, toate bune și frumoase, dar Snapdragon 8 Gen 2 i-a băgat în ceață pe majoritatea curioșilor din cauza setup-ului propriu-zis.

Postarea de pe Weibo susține că Snapdragon 8 Gen 2 va folosi patru design-uri diferite de nuclee. Unele dintre ele sunt încă neanunțate, altele sunt deja scoase de un an pe piață. Din prima categorie fac parte un Cortex-X3 și câteva A720-uri. Totuși, leak-ul dă de înțeles că vor exista două nuclee A710, regăsite pe actualul Gen 1. Acestea vor fi flancate de trei A510-uri. Rezultatul este un procesor octa-core, nucleele sale fiind distribuite în patru grupuri: 1+2+2+3.

Pentru context, actualul Snapdragon 8 Gen 1 are o configurație 1+3+4. Mai exact, este vorba despre un Cortex X2, trei Cortex-A719 și patru Cortex-A510 low-power. Layout-ul ăsta a fost standardul urmat de Qualcomm încă de pe vremea lui Snapdragon 855 din 2019, standard care a pus accentul pe un nucleu principal dedicat îmbunătățirii vitezei în operațiunile single-threaded.

Unii susțin că noul design este unul bizar datorită suportului pentru aplicațiile pe 32 de biți (AArch32). Este posibil ca nucleele mai noi, încă neanunțate, precum Cortex-X3 și Cortex-A720, să nu ofere suport pentru aplicațiile pe 32 de biți, în ciuda nevoii pronunțate pe piața chinezească. Tocmai de aceea, Snapdragon 8 Gen 2 va rezolva problema integrând o pereche de nuclee A710. Deci, dacă acest model imaginat de Qualcomm este într-adevăr the real thing, am putea afla primele detalii legate de Snapdragon 8 Gen 2, adică SM8550, în decursul acestui an, probabil fix înainte ca noile procesoare să alimenteze flagship-uri precum Galaxy S23.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button