Tech&ITTelefoane

Snapdragon 215 a fost dezvăluit: un chipset mai bun pentru telefoanele entry-level

Qualcomm a prezentat un nou chipset pentru terminalele entry-level care vine ca un upgrade pentru vechiul Snapdragon 212. Este vorba despre Snapdragon 215 care vine cu un procesor 64-bit, un chip grafic mai rapid și suport pentru dual-camera, însă chipsetul încă este construit pe platforma de 28nm.

Noul procesor pus la dispoziție de Qualcomm este un Cortex-A53 cu patru nuclee tactate la 1.3Ghz. Pe hârtie, este cu aproximativ 50% mai puternic decât vechiul Cortex-A7 iar asta se traduce prin suport mai bun pentru noile versiuni de Android, vechiul procesor suportând maxim Android Oreo. Pe partea de grafică avem parte de Adreno 308 care aduce un upgrade de 28% comparativ cu chipsetul anterior.

Noutatea cea mai mare pe care Snapdragon 215 o introduce este un ISP dual care aduce cu el suportul pentru o cameră de 13MP și două de 8MP astfel încât vom putea vedea terminale ieftine cu două camere pe spate. De asemenea, introduce și suportul pentru filmare în 1080p. Din păcate însă, rezoluția maximă suportată pentru display rămâne 720p, dar de această dată aspectul poate fi urcat până la 19:9 comparativ cu 16:9.

Alte îmbunătățiri minore includ suportul pentru Wi-Fi 5 (802.11ac) și Bluetooth 4.2. Odată cu acestea, este inclus și suportul pentru Android Pay. În rest, chipset-ul păstrează aceleași caracteristici ca și cel vechi, cu un modem X5 LTE (150/50Mbps), memorie LPDDR3, stocare eMMC 4.5 și suport pentru carduri microSD UHS-I.

GSM Arena

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button