PCȘtiri ITTECH

Snapdragon 1000 va fi gândit special pentru PC-uri

Qualcomm a prezentat zilele trecute un chipset nou, Snapdragon 850, făcut în mare parte pentru PC-uri. Însă era mai mult sau mai puțin un 845 ușor amplificat, în loc să fie un chipset cu totul nou. Dar unul cu totul nou este pe drum, și se numește Snapdragon 1000.

Acest nou chipset deocamdată nu a fost confirmat de către cei de la Qualcomm, dar pare de parcă va avea un TDP de 12W. Pentru ceva context, un Snapdragon 845 are un consum de cam 4W. Știu, TDP-ul și consumul nu sunt același, dar măcar aveți o idee generală despre diferența aproximativă în ceea ce privește puterea.

Alte informații nu prea sunt despre acest chipset în acest moment. Se presupune că Snapdragon 1000 va fi construit de TSMC pe procesul de 7 nanometri. Cu siguranță ar trebui să ofere ceva de furcă pe segmentul PC-urilor portabile celor de la Intel. În special pe măsură ce progresează efortul de-a face Windows 10 să funcționeze pe ARM fără a pierde suportul pentru aplicațiile x86 și x68-64.

Un viitor în care laptop-urile se vor folosi de procesoare ARM, în locul celor Intel, ar trebui să fie foarte plăcut. Niciodată nu strică mai multă competiție, iar din moment ce AMD revine în forță pe acest segment, se poate spune că intrăm într-o eră cu opțiuni fără precedent. Bine, era mai frumos dacă acele opțiuni includeau și alte sisteme de operare decât Windows, dar poate că vom ajunge până acolo cândva.

[GSM Arena]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button