Gaming

Smash Hit-O lume din sticla si…bile la discretie

Conceptul de joc Endless Runner a fost refacut si re-imaginat pana la limita nebuniei pentru toate varstele si gusturile. Adevarul este ca intre Temple Run si runnerele cu ursuleti de guma exista o plaja vasta de variante.

Parea la un moment dat ca acest gen nu mai are ce sa ofere. Pur si simplu nu poti sa transformi un joc despre alergat continuu in ceva nou! Sau cel putin asa gandeam pana sa descarc Smash Hit si mi-am dat seama ca poti avea un Endles Runner al carui concept de baza sa nu fie fuga ci… spartul de sticle?! Pe cat de ciudat suna, pe atat de distractiv este acest titlu.

Principiul de baza este acelasi ca in oricare alt runner de pe piata. Avansezi in functie de niste parametri impusi de joc, scopul tau fiind sa strangi cat mai multe puncte si sa nu ramai fara munitie intr-o lume… din sticla. Ideea este simpla: folosesti bilele, adica munitia data de joc pentru a sparge orice fel de obiect din sticla din drumul tau sau de pe langa el. Cu toate ca suna usor, nu este de loc asa. Jocul iti va pune la incercare atentia distributiva si viteza de reactie, aparand tot mai des fel si fel de blocuri de sticla pe traseu pe care trebuie sa le…indoi. La asta se mai adauga si usi care trebuie activate pentru a putea progresa. Daca nu reusesti sa deschizi o usa, sau te lovesti de un element de decor pierzi automat 10 bile. Odata ce ai pierdut toate bilele, Game Over.

Tot timpul trebuie sa apesi undeva pe ecran pentru a lovi un obiect din sticla, fiind constant nevoie sa iei in calcul fizica realista a jocului, acesta calculand traiectoria bilelor in functie de gravitatie, un proiectil odata aruncat ducandu-se catre pamant incet dar sigur, iar tintele din departare sunt evident mai greu de nimerit. Astfel ai doua optiuni: fie astepti pana in ultimul moment si distrugi un obiect din sticla dintr- lovitura, fie lansezi mai multe proiectile si speri ca unul va nimeri tinta. Daca optezi pentru prima variata, iti vor trebui nervi de otel si viteza de reactie buna, jocul avansand constant si aruncand in fata ta obstacole din ce in ce mai diverse pe nepusa masa. Asa ca, daca te gandesti sa fii econom cu bilele nu prea o sa mearga.

Bilele le obtii spargand conuri din sticla dispuse pe tot parcursul traseului. Acestea sunt sursa ta munitie si de durere de cap constanta, dat fiind ca daca te gandesti sa le nimeresti din timp e posibil sa iti apara un perete de sticla in fata din neant sau sa folosesti ultima ta bila pentru a nimeri un astfel de con pentru a face din nou plinul. Fiecare checkpoint marcheaza un nou tip de nivel, din ce in ce mai intortocheat si mai plin de elemente bizare, estetica jocului fiind demna de lauda. Verdict: Smash Hit este un joc bine realizat, un endles runner stralucit si un titlu care merita dar care va si solicita atentia.

Articole asemanatoare

Back to top button