MORE

Smart TV-urile Samsung vor utiliza sistemul de operare proprietar Tizen in 2015

Relatia dintre Samsung, producatorul de dispozitive, fie ele telefoane, televizoare sau wearables, si Google, furnizorul sistemului de operare Android, se aseamana cu acele casnicii in care aparentele sunt mentinute, dar in spatele acestora situatia este tumultoasa. Samsung au rabufnit de cateva ori vis-a-vis fie de frecventa update-urilor Android, fie de „preferintele” manifestate de Google in legatura cu alti producatori, sau de intarzierea sosirii unui sistem dedicat dispozitivelor wearable. Si acestea sunt doar cateva dintre motivele de nemultumire ale coreenilor.

De ceva vreme insa, Samsung au inceput sa faca push pe primul lor sistem de operare, Tizen, care se regaseste deja pe cateva device-uri wearable si smartphone-uri. Acest ultim anunt nu face decat sa intareasca directia in care Samsung pare sa vrea s-o apuce: in 2015 toate televizoarele inteligente produse de aceasta companie vor rula Tizen! Coreenii mai spun si ca TV-urile vor fi capabile sa caute automat alte dispozitive Samsung aflate in apropiere si sa se conecteze cu acestea, pentru a putea facea sharing sau streaming. Tizen a fost dezvoltat de Samsung cu scopul de a fi un „sistem de operare bun la toate”, adica multiplatforma, capabil sa ruleze atat pe smartphone-uri, tablete, wearables, dar si pe televizoare. Acesta insa nu s-a dovedit grozav in practica, motiv pentru care grosul produselor Samsung folosesc inca… Android.

De fapt, sincer vorbind, nici nu cred ca Samsung si-a propus vreun moment sa renunte cu adevarat la Android (avand oricum o pozitie privilegiata de numar unu pe aceasta piata), ci mai degraba a conceput Tizen ca pe o moneda de negociere in fata Google, ca pe un atu in plus care sa-i consolideze pozitia pe piata Android.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button